Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

 

Vesele 80

Vesele 80

Kragujevački bend „Vesele 80” koji izvode domaće i ex–YU i rok hitove iz osamdesetih godina, ljubitelji rok muzike u Užicu već dobro poznaju, a večeras će posle duže vremena ponovo nastupiti u našem gradu u okviru manifestacije „Rok republika” koju osmu godinu za redom organizuje Moto klub „Ere”. Biće to prilika da svi oni koji vole stari dobri rok u Velikom parku uživaju u ovoj muzici i izvođenju članova grupe „Vesele 80” koji čine Zoran Lazarević gitara i vokal, Miodrag Zdravković bas, Zoran Jeremić gitara i Dejan Nikolić bubnjevi.

Pred večerašnji koncert članovi benda su za gradski portal ero.rs govorili o užičkoj publici, šta održava rok živim, nastupima tokom leta i planovima za budućnost.

Ponovo ste u Užicu. Kakvi su vaši utisci o ovom gradu i kako bi ste ocenili užičku publiku?

— Užice je grad sa najiskrenijom publikom koja zna da prepozna dobre stvari. Ovo je zasita lep grad, ali malo brdovit —ističu članovi benda.

Gde ste nastupali tokom leta?

—Bilo je ovo veoma radno leto za nas. Imali smo dosta svirki po klubovima, učestvovali smo na festivalima i bajk skupovima.

Šta po vama održava rok živim, da li su to prilike, ljudi koji su sentimentalni na tu vrstu muzike ili energija prihvatljiva za svako vreme i svaku generaciju?

—Pre svega mislim da je to energija, zatim ta iskrenost koja se u toj muzici osećaca, kao i širina razmišljanja koju ta vrsta muzike pruža.

Vesele 80

Vesele 80

Koliko se oslanjate na studijski rad i da li planirate možda i neki CD?

—Živih svirki imamo bezbroj. A do sada imamo snimljenu jednu autorsku stvar, Dobra devojka za koju smo uradili i spot. Muzički spot je emitovan na MTV i drugim televizijskim stanicama, tako da se širi auditorijum mogao upoznati sa onim što radimo.

Nastupali ste u dosta gradova. Kako Vas publika prihvata?

—U svakom gradu postoji jezgro edukovane i urbane publike koja ne dozvoljava da je pokori polusvet i sve ono što nam servira domaći mejnstrim. Zaista možemo reći da smo u mestima gde smo nastupali odlično primljeni i da se svi lepo provedemo.

Kakvi su vaši planovi za dalje?

—Očekuje nas zaista mnogo svirki, a možemo najaviti i snimanje novih pesama. Nadam se da će naši fanovi biti zadovoljni i da će uživati u onome što spremamo za njih—rekli su članovi grupe „Vesele 80”.

Milunka Nikolić i Milka Hobetko

 

 

Related Posts

Leave a Comment