Užice, RS
22°
Делимично облачно
23ч0ч1ч2ч3ч
20°C
19°C
17°C
16°C
16°C
Home MestoUžiceDešavanja Vaskršnji štand Udruženja cerebralne i dečje paralize Užice i Udruženje distrofičara zlatiborskog okruga

Vaskršnji štand Udruženja cerebralne i dečje paralize Užice i Udruženje distrofičara zlatiborskog okruga

by Velimir Popovic

naslovna

Kreativne stvari, poput gipsanih figurica, kapa, šalova, privezaka, maski koje su u proteklih godinu dana vredno pripremali i pravili članovi kreativne radionice Udruženja cerebralne i dečje paralize Užice i Udruženje distrofičara zlatiborskog okruga danas su na Trgu bile dostupne sugrađanima na prodajnom Vaskršnjem štandu kroz koje su svi mogli da se uvere u maštovitost ovih mladih ljudi.

Izloženi predmeti nastali su kroz aktivnost koja se sprovodi u okviru okupaciono–radne terapije za Udruženje cerebralne i dečje paralize Užice koja je finanasirana od Ministarstva rada i socijalne politike, a u okviru toga funcioniše Kreativna radionica Udruženja cerebralne i dečje paralize Užice u kojoj rade i članovi Udruženja distrofičara zlatiborskog okruga.

—Ovde se mogu videti radovi od gipsanih figurica, dekorativni, do nekih upotrebnih predmeta, kao što su šalovi, kape, privesci, maske koje smo odnedavno počeli da radimo. Svrha svega ovoga je zapravo da se pomogne rad Udruženja sredstvima koja se prikupe od ovakve aktivnosti, ali pre svega da se promoviše aktivizam osoba sa invaliditetom. Tako da naše okruženje na neposrednom primeru ovde može da nas vidi i da se uveri da su sve ovo stvarale osobe sa invaliditetom i da postoje aktivnosti gde oni mogu da mobilišu svoje potencijale da budu na korist okolini i da se okruženje u skladu sa ovim što danas vidi, motiviše da prepozna potencijale koje mogu da upotrebe na drugim poljima bilo kroz zapošljavanje ili neku drugu aktivnost koja može biti na obostranu korist, zajednici i osobama sa invaliditetom—rekao je Čedomir Cicović, zadužen za odnose sa javnošću Udruženja cerebralne i dečje paralize Užice.

IMG_8727 copy

On se posebno zahvalio drugarima volonterima koji su pomogli u izradi ovih predmeta, a sa kojima je saradnja počela prošle godine i koji su prepoznali svoj interes u aktivnom pomaganju Udruženju.

M. H.

You may also like

Leave a Comment