Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

jaja4

U izložbenom prostoru Jokanovića kuće danas je otvorena izložba „Vaskršnji čuvari” na kojoj su izloženi radovi sa motivima i simbolima Vaskrsa učenika Gimnazije, Tehničke škole „Radoje Ljubičić” i Umetničke škole i studenata Učiteljskog fakulteta.

jaja3

Manifestacijom „Vaskršnji čuvari” Narodni muzej je posle višegodišnje pauze obnovio održavanje manifestacije „Biramo najlepše vaskršnje jaje” samo pod novim nazivom. U okviru ove akcije radovi su nastali kroz radionice koje su održane od 8. do 11. aprila u galeriji Jokanovića kuće na kojima su studenti Učiteljskog fakulteta oslikavali vaskršnje motive na jajima urađenim tehnikom papir mašea, a učenici užičkih srednjih škola su crtali i slikali na platnu simboliku Vaskrsa.

jaja2 jaja1Na radionicama su učestvovali studenti Učiteljskog fakulteta sa profesorkom Kristinkom Selaković, gimnazijalci druge, treće i četvrte godine sa profesorkom Biljanom Spalović, učenici trećeg razreda Umetničke škole sa profesorkama Ivanom Stamatović i Bojanom Pećinar Božić i đaci Tehničke škole sa profesorom Aleksandrom Dimitrijevićem.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment