Užice, RS
23°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
28°C
29°C
27°C
Home MestoUžiceDešavanja Vahidinu Preliću uručena nagrada za najboljeg glumca festivala „Joakim Vujić”

Vahidinu Preliću uručena nagrada za najboljeg glumca festivala „Joakim Vujić”

by Velimir Popovic

Picture 306

Nakon premijere predstave „Sistem” po tekstu Aleksandra Novakovića a u režiji Stefana Džeparoskog na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice, u ponedeljak 06. oktobra uručena je nagrada festivala „Joakim Vujić” za najboljeg glumca Vahidinu Preliću.

Vahidin Prelić je ovu nagradu dobio za ulogu Bobija u predstavi „Smećarnik” po tekstu Koste Peševskog a u režiji Stevana Bodrože kome je na festivalu u Leskovcu uručena nagrada za najbolju režiju i najbolju predstavu.

Kako je izjavio umetnički direktor Narodnog pozorišta Užice, Nemanja Ranković, naše pozorište za proteklih pedeset godina trajanja festivala „Joakim Vujić”, festivala koji okuplja profesionalna pozorišta Srbije, ni jednom nije izostalo od učešća i retki su slučajevi kada se sa ovog festivala vratilo bez nagrade. Pošto Vahidin Prelić zbog obaveza nije mogao da prisustvuje ceremoniji uručenja nagrada u Leskovcu , nagrada mu je uručena na sceni matičnog pozorišta a tu čast imala je Jelena Vasović Vićović koja je ispred Gradskog veća zadužena za kulturu i sport.

Vahidin Prelić je u konkurenciji za najboljeg glumca ravnopravno podelio ovo priznanje   s  kolegama: Suzanom Grujić iz Narodnog pozorišta Leskovac, Igorom Đorđević iz Šabačkog pozorišta i Katarinom Mitrović iz Knjaževsko srpskog teatra iz Kraljeva.

M.Nikolić

You may also like

Leave a Comment