Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home Društvo Užički strip susreti od 11. do 16. aprila

Užički strip susreti od 11. do 16. aprila

by Velimir Popovic
strip susreti

UŽICE – Prvi „Užički strip susreti“ održaće se u „Gradskom kulturnom centru“ od 11. do 16. aprila.  Tokom trajanja programa publika će moći da poseti radionice, izložbe, panel diskusije, promocije knjiga i albuma itd. Na jednom mestu biće okupljena najveća imena ‘’devete umetnosti’’ koja trenutno rade i stvaraju u Srbiji.

Otvaranje Susreta je 11. aprila od 19h izložbom “Ona se budi“, autorke Jane Adamović, koja je za svoj rad odlikovana Ordenom umetnosti i književnosti republike Francuske.

Dan kasnije u 19 časova održaće se promocija knjiga Aleksandra Zografa, koji će u sredu voditi dve radionice stripa, od 11 časova „Kreiranje i jezik stripa“ i „Strip, teme i ideje“ od 12 časova. Istog dana, od 18 časova, Zograf će, zajedno sa Janom Adamović i Pavlom Zelićem, otvoriti izložbu „Svet u oblacima“.

U četvrtak od 19 časova Marko Stojanović i Sabahudin Muranović Muran promovisaće strip „Vekovnici“, dok će u petak na programu od 19 časova biti promocija izdanja domaćih strip albuma, uz prisustvo autora, Alekse Gajića i Darka Grkinića.

Tokom petka i subote promotivni štand imaće izdavač System comics.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice #društvo #umetnostikultura

You may also like

Leave a Comment