Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home SportOstali sportovi Užički strelci spremni za naredna takmičenja

Užički strelci spremni za naredna takmičenja

by Velimir Popovic

naslovna strelci

Članovi Streljačkog kluba „Aleksa Dejović” vredno rade poslednjih dana, kako bi se što bolje spremili i podesili nišane za mnogobrojna takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu. U Užicu i Sevojnu, gde treniraju članovi ovog kluba, sve je podređeno vrhunskom radu i podizanju forme.

Juniore i seniore u muškoj i ženskoj kategoriji, već u subotu, 19. oktobra u Novom Sadu očekuje prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u pojedinačnim kategorijama, A program na 10 metara, pod nazivom „Vazdušno oružje međunarodnog programa”. To će  biti  prva prilika da se polaznici SK „Aleksa Dejović“  okušaju u gađanju i provere svoje sposobnosti na početku sezone.

—Imali smo u petak kontrolno gađanje da bi kandidate prijavili na takmičenje i svi su ispunili  naše kriterijme.  Strelci se pripremaju  tri  do četiri puta sedmično za takmičenje i svi će nastupiti na prvom kolu Kupa SSS u Novom Sadu. Na tom takmičenju će se beležiti rezultati i to je na neki način formula za izbor reprezentacije — istakao je trener Pavle Zlatić.

IMG_3339

U ovom klubu se mogu pohvaliti da u svojim redovima imaju nekoliko talentovanih strelaca od kojh se u budućnosti sigurno mogu očekivati dobri rezultati.

—Imamo reprezentativku Tijanu Cvijović koja vežba u Sevojnu i još troje mlađih reprezentativaca.  To su mlađe juniorke Jovana Dragačevac i Milica Slović obe su 1997. godište kao i Ivan Pečeničić koji je 1989 godište. Milica i Jovana  će učestvovati u okviru sledeća tri kola za mlađe juniorke i juniore. One su prevazišle mlađu kategoriju i učestvuju i u oružju međunarodnog programa za više kategorije. Tu je naravno još uvek aktuelni vicešampion sveta Andrija Zlatić – reko je Zlatić.

Aktivnosti u vazdušnom oružju nastaviće se i narednih meseci,  sledeće takmičenje strelci će imati 23. novembra u Smederevu, gde će biti održano drugo kolo Kupa SS Srbije, A program na 10 metara.

—U Smederevu je napravljena najbolja streljana na Balkanu u sportskoj hali koja dugo radi, i potpuno odgovara standardima. Mala je za prvenstvo Evrope treba više mesta i sadržaja, ali za ostala takmičenja odgovara. Tu će učestvovati svi osim Andrije Zlatića, a kada se to završi prvih osam iz svih kola idu u finale takmičenja u  svojoj kategoriji — objasnio je Zlatić.

IMG_3342

Streljački klub  „Aleksa Dejović” održava treninge  svakim radnim  danom od 18 – 20 časova u OŠ „Andrija Đurović” uz podršku i pažnju trenera Pavla Zlatića, dok u drugoj sali OŠ „Aleksa  Dejović” u Sevojnu  treninge obavlja Nikola Božić i  vredno priprema nove generacije strelaca.

Vicešampion sveta, Andrija  Zlatić  i Damir Mikec su na poziv Olimpijskog komitete SAD početkom oktobra boravili u Kolorado Springsu  i obavili pripreme na malokalibarskom pištolju i vazdušnom oružju pred takmičarsku sezonu koja predstoji.

—Posle ovih priprema Andrija će 18. oktobra učestvovati u Bundes ligi, a nakon toga ići će u Kragujevac gde će obaviti  pripreme za malokalibarski pištolj na steljani koja ima deset mesta i odgovara za ovo doba godine . Nakon toga vratiće se u Minhen na finale Svetskog kupa za oba pištolja koje će biti održano polovinom novembra. Posle ga očekuju takmičenja u okruženj, a  učestvovaće i na internacinalnom prvenstvu Beograda gde je odneo najviše  pobeda. Tu će biti  najbolji takmičari iz  Bugarske, Rusije, Mađarske kao i iz bivših republika SFRJ. To je njegov program do kraja godine — naveo je Zlatić.

Predrag Marković

You may also like

Leave a Comment