naslovna strelci

Članovi Streljačkog kluba „Aleksa Dejović” vredno rade poslednjih dana, kako bi se što bolje spremili i podesili nišane za mnogobrojna takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu. U Užicu i Sevojnu, gde treniraju članovi ovog kluba, sve je podređeno vrhunskom radu i podizanju forme.

Juniore i seniore u muškoj i ženskoj kategoriji, već u subotu, 19. oktobra u Novom Sadu očekuje prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u pojedinačnim kategorijama, A program na 10 metara, pod nazivom „Vazdušno oružje međunarodnog programa”. To će  biti  prva prilika da se polaznici SK „Aleksa Dejović“  okušaju u gađanju i provere svoje sposobnosti na početku sezone.

—Imali smo u petak kontrolno gađanje da bi kandidate prijavili na takmičenje i svi su ispunili  naše kriterijme.  Strelci se pripremaju  tri  do četiri puta sedmično za takmičenje i svi će nastupiti na prvom kolu Kupa SSS u Novom Sadu. Na tom takmičenju će se beležiti rezultati i to je na neki način formula za izbor reprezentacije — istakao je trener Pavle Zlatić.

IMG_3339

U ovom klubu se mogu pohvaliti da u svojim redovima imaju nekoliko talentovanih strelaca od kojh se u budućnosti sigurno mogu očekivati dobri rezultati.

—Imamo reprezentativku Tijanu Cvijović koja vežba u Sevojnu i još troje mlađih reprezentativaca.  To su mlađe juniorke Jovana Dragačevac i Milica Slović obe su 1997. godište kao i Ivan Pečeničić koji je 1989 godište. Milica i Jovana  će učestvovati u okviru sledeća tri kola za mlađe juniorke i juniore. One su prevazišle mlađu kategoriju i učestvuju i u oružju međunarodnog programa za više kategorije. Tu je naravno još uvek aktuelni vicešampion sveta Andrija Zlatić – reko je Zlatić.

Aktivnosti u vazdušnom oružju nastaviće se i narednih meseci,  sledeće takmičenje strelci će imati 23. novembra u Smederevu, gde će biti održano drugo kolo Kupa SS Srbije, A program na 10 metara.

—U Smederevu je napravljena najbolja streljana na Balkanu u sportskoj hali koja dugo radi, i potpuno odgovara standardima. Mala je za prvenstvo Evrope treba više mesta i sadržaja, ali za ostala takmičenja odgovara. Tu će učestvovati svi osim Andrije Zlatića, a kada se to završi prvih osam iz svih kola idu u finale takmičenja u  svojoj kategoriji — objasnio je Zlatić.

IMG_3342

Streljački klub  „Aleksa Dejović” održava treninge  svakim radnim  danom od 18 – 20 časova u OŠ „Andrija Đurović” uz podršku i pažnju trenera Pavla Zlatića, dok u drugoj sali OŠ „Aleksa  Dejović” u Sevojnu  treninge obavlja Nikola Božić i  vredno priprema nove generacije strelaca.

Vicešampion sveta, Andrija  Zlatić  i Damir Mikec su na poziv Olimpijskog komitete SAD početkom oktobra boravili u Kolorado Springsu  i obavili pripreme na malokalibarskom pištolju i vazdušnom oružju pred takmičarsku sezonu koja predstoji.

—Posle ovih priprema Andrija će 18. oktobra učestvovati u Bundes ligi, a nakon toga ići će u Kragujevac gde će obaviti  pripreme za malokalibarski pištolj na steljani koja ima deset mesta i odgovara za ovo doba godine . Nakon toga vratiće se u Minhen na finale Svetskog kupa za oba pištolja koje će biti održano polovinom novembra. Posle ga očekuju takmičenja u okruženj, a  učestvovaće i na internacinalnom prvenstvu Beograda gde je odneo najviše  pobeda. Tu će biti  najbolji takmičari iz  Bugarske, Rusije, Mađarske kao i iz bivših republika SFRJ. To je njegov program do kraja godine — naveo je Zlatić.

Predrag Marković

Related Posts

Leave a Comment