Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice 0 Užički budžet premašio 4 milijarde dinara

0 Užički budžet premašio 4 milijarde dinara

by Velimir Popovic
0 comment

UŽICE-Prvim ovogodišnjim rebalansom predviđeno je uvećanje budžeta za 432 miliona dinara. Prema predlogu rebalansa, usvojenom na današnjoj sednici Gradskog veća, užički budžet u 2022. godini iznosio bi 4,205 milijardi umesto dosadašnjih 3,773 milijardi dinara. Sredstva rebalansa uložiće se u poslove infrastrukture, nove investicije, u zdravstvo, obrazovanje, kulturu, socijalnu oblast, predškolsko obrazovanje.

Članovi Veća prihvatili su izveštaj o poslovanju gradskih preduzeća u prva tri meseca. U posmatranom periodu negativno su poslovali Gradska toplana, Vodovod, Duboko, Veliki park i Stan. Razlozi kod ovih preduzeća sadržani su u specifičnosti prvog kvartala poslovanja kada još nije otpočela građevinska sezona i redovni poslovi.
Prihvaćena je inicijativa Užice razvoja i data saglasnost izvođaču radova Jedinstvu iz Sevojna da započne i završi radove na sanaciji klizišta u Ulici Svetozara Markovića, kao i zahtev mesne zajednice Duboko da se postojeća autobuska linija od Užica do Tatinca produži do stanice Malo Duboko.
Utvrđen je predlog odluke kojom se pristupa izradi strategije razvoja urbanog područja grada Užica i opština Čajetina, Požega, Priboj i Bajina Bašta, kao i o pristupanju izmenama i dopunama plana detaljne regulacije Kasarna IV puk u Krčagovu I faza i plana generalne regulacije Krčagovo.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment