Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home SportOstali sportovi Užičke ritmičarke najbolje u Srbiji!

Užičke ritmičarke najbolje u Srbiji!

by Velimir Popovic

ritmičarke

Na otvorenom prvenstu Srbije iz ritmičke gimnastike koje je nedelju, 30. marta održano u Beogradu, članice Ritmičkog kluba „Gracija” iz  Užica, postale su prvakinje Srbije u grupnim vežbama, C programa, u kategoriji IV razred i mlađi.

U konkurenciji 11 klubova, odnosno oko 500 takmičarki, užički klub „Gracija” nastupio je sa dve ekipe. Ekipa I razred i mlađi, u kojoj je nastupilo  11 takmičarki ovog kluba osvojila je treće mesto od ukupno  sedam ekipa koje su nastupile.

U konkurenciji IV razred i mlađi, ekipa „Gracije” koja je brojala  deset takmičarki, užičanke su osvojile prvo  mesto od ukupno 28. ekipa koje su nastupale.

Olga

 Za uspeh kluba na ovom prvenstvu, pored istrajnih i talentovanih devojčica, zaslužna je i trener Olga Stefanović koja ne krije zadovoljstvo:

—Iskrena da budem i očekivala sam visok plasman čak i ovaj rezultat, poznajući devojčice, znajući koliki trud i rad stoji iza nas, znajući koliko su motivisane i željne uspeha. Na skoro svakom turniru ili takmičenju do sada  imali smo visok plasman  i to je dodatno motivisalo devojčice. Pored truda i rada, ljubavi i posvećenosti sportu, naravno da su bitni i rezultati na takmičenjima. Prethodni turniri sa kojih smo donosili odličja  su bila jedna vrsta uvoda i priprema  za ovako visok rezultat na prvenstvu Srbije u grupnim vežbama. Ipak je, biti prvak u državi veliki uspeh, pogotovo ako pri tome ostavite iza sebe ekipe koje imaju mnogo bolje uslove za treninge, mnogo više novca, sponzore  i medijsku podršku. Mi smo i sa ovako skromnim rezultatima dokazali da imamo kvalitet što ovaj uspeh čini još značajnijim.

M. Nikolić

You may also like

Leave a Comment