Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home SportKošarka Užičke košarkašice otvaraju sezonu u Prvoj B ligi

Užičke košarkašice otvaraju sezonu u Prvoj B ligi

by Velimir Popovic

05012013663

Ženska  seniorska selekcija   KK Play Off-a vredno se priprema  za početak sezone, koju će otvoriti prvom utakmicom na domaćem terenu  u nedelju, 27. oktobra  u sali „Cvete Dabić “ u  20:30  časova protiv KK  „Time Out” iz Arilja.

U ženskom pogonu KK Play Off nekada je bilo više od stopedeset devojaka, a sada ih ima pedeset. U okviru  seniorske selekcije igraju  kadetkinje i juniorke jer  je mali broj devojčica koji se bave sportom godinama unazad.

—Trenutno ima oko dvadeset  devojaka, a njih  osam igra ozbiljnu košarku u našoj prvoj ligi ili u inostranstvu . To je put njihove afirmacije. Ove godine imali smo juniorsku reprezentativku  Ivanu Bošković (1994) koja je išla u Litvaniju na Evropsko prvenstvo kao igračica „Play Off-a”. Ove godine upisala je DIF u Beogradu  i nastaviće karijeru u KK „Crvenoj Zvezdi”, ali će zahvaljujući dvojnoj licenci osim za Zvezdu nastupati i za „Play off”, tako da će svojim iskustvom pomoći ekipi u Prvoj B ligi—rekao je Đurić.

Na isti model pored nje će učestvovati i Maja Tomašević (1993) koja je upisala fakultet i treniraće u Beogradu, ali će igrati i za užički tim.

—Imamo devojku koja je završila DIF u Beogradu, bila je naš igrač  i vratila se u Užice. Igrala je ozbiljnu košarku u Staroj Pazovi, kao i za ekipu  Voždovac. U okviru fakulteta bavi se trenerskim pozivom, ali je registrovana za nas i pomoći će nam svojim učešćem na utakmicama— istakao je Đurić.

Pored njih u ženskoj seniorskoj selekciji učestvovaće i Lazić Jelena (1988 )kao i Ana Smiljanić(1991) i  Jasna Marković.

—Bavljenje košarkom u Užicu služi za afirmaciju i sticanje iskustva pa kad odu na fakultet da mogu da se uključe u neki drugi klub. Ima lepih primera da su odlazile devojke  koje su igrale košarku ovde  i prošle sve zahvaljujući košarci. Na fakultetima u Beogradu studentske ekipe učestvuju u međunarodnim takmičenja kao na primer u  Francuskoj i Italiji te na  neki način malo proputuju i svet zahvaljujući tome što su naučile nešto iz košarke — objasnio je Đurić.

Predrag Marković

You may also like

Leave a Comment