Užice, RS
22°
Ведро
4ч5ч6ч7ч8ч
21°C
21°C
21°C
23°C
25°C
Home MestoUžiceDešavanja Užičke balerine iz „Mage Magazinović” najbolje na međunarodnom takmičenju

Užičke balerine iz „Mage Magazinović” najbolje na međunarodnom takmičenju

by Velimir Popovic

 

 

Na međunarodnom Dance fest takmičenju u Novom Sadu u nedelju 16.novembra, balerine iz baletskog studija „Maga Magazinović” iz Užica osvojile su tri prva i dva treća mesta. Prvo mesto je ostvojile: najstarija baletska grupa (devojčice starije od 9. g.) sa koreografijom Arapska igra, grupa od 8 g. do 9. g sa koreografijom Anet polka kao i beogradsko odeljenje „Mage” i najmlađe (7 .g) sa koreografijom Valcer zvezdica. Treća mesta su osvojile: namlađe polaznice sa koreografijom Moji prvi baletski koraci i  balerine uzrasta 10– 11. g. sa koreogrfijom Labudići.

Mlade užičke balerine na čije smo medalje i nagrade već navikli kao da se to podrazumeva ovim potvrđuju svoj kvalitet i van granica naše zemlje budući da treba imati u vidu da je na ovom takmičenju učestvovalo preko 2 000 igrača i to ne samo iz Srbije već i evropskih država pa čak i daleke Australije.

 

Osnivač i vođa baletskog studija „Maga Magazinović” balerina Dunja Mahorčić koja je zbog prvog materinstva ove godine  brigu o mladim balerinama prepustila svojim koleginicama ne krije zadovoljstvo:

— Verovala sam u uspeh mojih polaznica, prvenstveno zbog njihovog talenta, volje i napornih vežbi, zbog načina rada koji je opredeljen na disciplinu i zabavu zajedno što decu čini motivisanom . Ono što doprinosi njihovoj motivaciji jeste taj neprekinut niz uspeha, bez obzira da li sam ja tu ili ne, jer utemeljen metod koji donosi rezultat se ne menja već samo razvija. Drago mi je da je naš zajednički trud na svakom takmičenju prepoznat u tako velikom broju i škola i polaznika, pogotovo što je ovo jedno od većih međunarodnih takmičenja na kojima smo redovni učesnici. Ne sumnjam da će se uspeh nastaviti, uz rad i zalaganje kao i do sada, uz  poverenje koje imam prema devojkama koje rade s decom, mogu samo da se radujem isto kao da sam svake nedelje u Užicu na treninzima.

M.Nikolić

You may also like

Leave a Comment