Užice, RS
17°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
16°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home MestoUžiceDešavanja Užička predstava najbolja na Smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Bajnoj Bašti

Užička predstava najbolja na Smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Bajnoj Bašti

by Velimir Popovic
Na upravo završenoj devetoj Smotri amaterskog dramskog stvaralaštva u Bajinoj Bašti, predstava „Drvo života”  Kompas studija Užice koga sačinjavaju Radovan III Jovičić i Dušan Stefanović ponela je naslov pobednika smotre.
Osim nagrade za najbolju predstavu, „Drvo života” je dobilo nagradu i za najbolji kostim i scenografiju ali i nagradu  za najbolju režiju koju je dobio Radovan III Jovičić.
Podsećanja radi, predstava „Drvo života” za koju je tekst pisao Radovan III Jovičić, koji je i reditelj, ali i jedan od glumaca zajedno s Dušanom Stefanovićem imala je premijeru u Gradskom kulturnom centru Užice 21. aprila ove godine. Radi se o duodrami u kojoj se život predstavlja kroz situacije, inserte iz života 36 likova različitih starosnih doba, zanimanja, istorijskih trenutaka, a sve ih povezuje jedna stvar: ovozemaljsko postojanje, opipljivo, doživljeno i proživljeno, sve sa željama, namerama, planovima.., svedeno na jedno jedino trajanje u biću.
IMG_3028 copy
O pregršt nagrada za „Drvo života ” na ovoj značajnoj dramskoj smotri koja godinama okuplja najbolje amaterske predstave iz regiona, Radovan III Jovičić je izjavio:
—Nismo išli ni sa kakvim očekivanjima. Pre svega, bile su nam važne scena i publika. Priznajem, po reakciji publike i razgovoru za večerom, potajno smo se nadali. Kad smo u putu nazad razgovarali, pomenuli smo predstavu, režiju i scenografiju, tako da smo „predvideli“ tri nagrade. Kostimi su najveće iznenađenje, jer sve vreme igramo u potpuno crnom odelu…
U konkurenciji za nagradu na Smotri u Bajinoj Bašti bile su i sledeće predstave:  Krive su zvezde– Srednja škola Sv. Ahilije iz Arilja, Čaršija– Dom kulture Priboj, Iza kulisa– Gimnazija Sv. Sava iz Požege, Princ Rastko–Monah Sava– Despot Stefan Lazarević , Užice, Art– Dom kulture Prijepolje i Drvo života –Kompas studio Užice.
IMG_3035 copy
Osim Kompas studija i nagrada koje je dobila predstava „Drvo života” u Užice su stigle i nagrade za najperspektivnijeg glumca Stefana Jevtovića za ulogu Stefana Nemanje u predstavi „Princ Rastko–Monah Sava”, i nagrada za najbolju mušku ulogu Pavlu Veselinoviću za ulogu Rastka Nemanjića u istoj predstavi a sve u izvođenju  amaterske grupe Despot Stefan Lazarević iz Užica.
M. Nikolić

You may also like

Leave a Comment