Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home Vesti Užice – Odbornici Skupštine grada Užica jednoglasno su usvojili odluku o postavljenju spomen obeležja

Užice – Odbornici Skupštine grada Užica jednoglasno su usvojili odluku o postavljenju spomen obeležja

by Vladimir Gujanicic
medijski projekti

Ljubomiru Ljubi Stojanoviću, Mališi Atanackoviću i skulpture „Mazepa” Milana Miša Vergovića, skulpture „Kuća – znak” Miluna Vidića i spomen obeležje pesniku Paunu Petronijeviću u Ribaševini.

Na ovoj 33. sednici užičkog parlamenta usvojene su i ostale tačke predviđene dnevnim redom, navodi se na sajtu grada Užica.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Užica Branislava Mitrovića odluka o postavljanju spomen obeležja u sklopu je projekta Užice – prestonica kulture.

„Kada smo aplicirali za prestižnu titulu, jedan od segnemata bio je i kultura sećanja. U prethodnim decenijama grad Užice je ostao dužan velikanima našeg grada Ljubi Stojanoviću i Mališi Atanackoviću i našim istaknutim vajarima tako da smatram da je ovo dobra prilika da se Užice u godini kada je prestonica Srbije u kulturi njima oduži”, kazao je Mitrović.

Odbornici su usvojili i odluku o pristupanju izmenama Statuta u svetlu usvajanja novog Zakona o lokalnim izborima koji su najavljeni za 2. jun. Donete su i izmene Plana detaljne regulacije za lokaciju hotela „Turist” na Gradskoj plaži, kao i izmene plana na lokalitetu kafane „Tabana”.

Usvojeni su izveštaji o radu ustanova kulture za prošlu godinu i to Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Biblioteke, Istorijskog arhiva, Gradske galerije. Zatim, izveštaj o radu RCU, Turističke organizacije Zapadna Srbija, TO Užice, kao i izveštaj o radu Dečjeg odmarališta „Zlatibor” i Gradskog centra za pružanje socijalnih usluga.

GZS

You may also like