Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home SportOstali sportovi Užice domaćin Prvenstva Srbije u sportskom penjanju

Užice domaćin Prvenstva Srbije u sportskom penjanju

by Velimir Popovic
0 comment

11828586_430980920360349_4694373549440258186_n

Na steni Stari grad u Užicu u subotu i nedelju, 22. i 23. avgusta će biti održano državno seniorsko prvenstvo u sportskom penjanju.

Prema rečima Aleksandra Đorđevića, predsednika Sportskog penjačkog kluba „Stari grad” na ovom takmičenju se očekuje oko 50 učesnika.

—Ovo je prvi put da se Prvenstvo Srbije održava u Užicu i što je specifično ovo je jedno od retkih takmičenja koje se odvija baš u samom gradu, jer se stene za penjanje najčešće nalaze u blizini gradova koja su domaćini takmičenja.

Slobodan Stefanović vodič plainarskih akcija i pohoda ispred Planinarskog kluba Era iz Užica i Aleksandar Đorđević, predsednik Sportskog penjačkog kluba „Stari grad”

Slobodan Stefanović vodič planinarskih akcija i pohoda ispred Planinarskog kluba „Era” iz Užica i Aleksandar Đorđević, predsednik Sportskog penjačkog kluba „Stari grad”

Članovi Sportskog penjačkog kluba „Stari grad” i ljubitelji ovog sport već nekoliko dana vredno rade i pripremaju stenu za takmičenje i uređuju stazu oko penjališta.

—Osim sređivanje staze mi radimo i takozvane smerove za sportsko penjanje. A za takmičenje je potrebno 20 smerova—objašnjava Đorđević i dodaje da pravila predviđaju da sudija procenjuje ko je od takmičara koliko smerova popeo, jer se u zavisnosti od broja takmičara koji popenju koji smer određuju bodovi i na kraju se sve to sabira i dobija se pobednik.

Oni su zaslužni za sređenu stazu na penjalištu

Oni su zaslužni za sređenu stazu na penjalištu

Đorđević ističe da u Užicu ima zainteresovanih za sportsko penjanje, a nada se da će ih nakon ovog takmičenja biti još više.

—Naš klub ima 10 do 15 članova. Od toga imamo i vrlo uspešnih članova, jedan od njih je prvi u Srbiji u svojoj konkurenciji i osvajač je dosta medalja. Ovaj sport nije toliko skup, ali je naporan i težak i zahteva dosta angažovanja i vežbanja.

Takmičenje u sportskom penjanju na steni Stari grad je zakazano za 22. i 23. avgust i počinje u 9 časova.

tekst: M. H., foto: M.H. i arhiva Sportsko penjačkog kluba „Stari grad”

Related Posts

Leave a Comment