Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

1404081571216

Katarina Nikolić i Jasmina Sinđelić učenice iz OŠ „ Dimitrije Tucović“ u Čajetini učestvovale su na takmičenju  Regionalnog centra za talente i Republičkog centra za talente. Ove učenice 8. razreda izdvojenog odeljenja škole na Zlatiboru napisale su rad iz istorije sa temom „ Poseta srpskih vladara užičkom kraju“ uz mentorstvo njihova nastavnice istorije Ane Vasiljević.

U organizaciji čačanskog centra za talente, regionalno takmičenje održano je 8. maja 2014. godine na Tehničkom fakultetu u Čačku na kome su Katarina i Jasmina osvojile prvo i drugo mesto. Takmičenje se sastojalo  iz odbrane rada i testa znanja iz istorije, na čemu su obe dobile maksimalan broj poena 50.

Republičko takmičenje održano je 7. juna u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji gde su učnice OŠ “Dimitrije Tucović” ostvarile izvanredan uspeh, osvojivši drugo i treće mesto.
Pored toga, Jasmina Sinđelić osvojila je drugo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije, a Katarina Nikolić je đak generacije OŠ „ Dimitrije Tucović“ i nosilac Vukove diplome.

N.H

Related Posts

Leave a Comment