Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home SportOstali sportovi Uspeh karatista „Užica” na Kupu Srbije

Uspeh karatista „Užica” na Kupu Srbije

by Velimir Popovic

20151025_130342

U Banatskom Novom Selu proteklog vikenda održan je Kup Srbije za poletarce, pionire i nade. Na takmičenju su učestvovali svi plasirani takmičari sa kupova regiona, a karatisti Karate kluba „Užice” ostvarili su veoma dobar uspeh, osvojivši tri medalje- dva zlata i jedno srebro.
U katama u konkurenciji pionirki, braon i crni pojasevi Lidija Trmčić je osvojila zlatnu medalju, pobedivši tri protivnice, a u apsolutnom nivou posle tri pobede, poražena je u finalu, posle diskutabilne odluke sudija i zauzela drugo mesto.

лука б

Luka Bakić

Kod dečaka, takođe u katama, u konkurenciji poletaraca, oranž pojas Luka Bakić je osvojio zlatnu medalju, sa četiri pobede. Iva Pavlović je kod nada zauzela peto mesto. U borbama su nastupali Jana Radović i Petra Simić kod nada, obes su ispale u četvrtfinalu, dok je Boris Pejković kod pionira izgubio u drugom kolu.

—Ovo je sjajan uspeh naših sportista. Lidija je pokazala da je najbolja u svom uzrastu u Srbiji. Ovo je peta godina za redom da osvaja medalje na državnom kupu ili prvenstvu i nadam se da će na sledećem Balkanskom prvenstvu, kao reprezentativka Srbije osvojiti medalju. Luka je pokazao da redovnim treninzima i pravim zalaganjem, dolaze i dobri rezultati- rekao je trener Miloš Ršumović.

M. H.

Izvor i fotografije: KK „Užice”

You may also like

Leave a Comment