Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home MestoUžice Unapređenje nadzora nad lokalnim preduzećima

Unapređenje nadzora nad lokalnim preduzećima

by Velimir Popovic
nadzor

UŽICE – Nakon uspešne implementacije prve, u toku je druga faza projekta Reforma lokalnih finansija u Srbiji (RELOF2), koji finansira Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove. Jedna od četiri komponente projekta jeste “Unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima”.

Ova komponenta je fokusirana na primenu principa dobrog upravljanja, uvođenje korporativnog upravljanja u rad javnih preduzeća, upravljanje rizicima i upravljanje učincima, sve u cilju unapređenja nadzora nad fiskalnim rizikom koji, po prirodi delatnosti, generišu javna preduzeća.

Protekle sedmice održan je radni sastanak predstavnika gradskog rukovodstva i užičkih javnih preduzeća sa predstavnicima RELOF projekta. Na radnom sastanku su, u okviru nastavka aktivnosti na realizaciji RELOF2 projekta, analizirani ključni nalazi vezani za kapacitete i spremnost za vršenje nadzora nad javnim javnim preduzećima, kao i ključni nalazi vezani za nivo korporativnog upravljanja u javnim preduzećima.

Dijagnostička analiza, urađena od strane nezavisnih konsultanata u okviru projekta, potvrdila je da je Grad Užice primer dobre prakse kada je reč o upravljanju i nadzorom rada nad javnih preduzećima, ali i dala preporuke za dalje unapređenje postojećeg sistema nadzora i uspostavljanje jedinstvenog i koordinisanog sistema upravaljanja lokalnim javnim preduzećima.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti šratite ERO

#vesti #užice

 

You may also like

Leave a Comment