Užice, RS
17°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
16°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home VestiRegion Umesto starih stabala na proleće nova

Umesto starih stabala na proleće nova

by Velimir Popovic
sađenje stabala

UŽICE-Sa ciljem veće bezbednosti svih sugrađana, očuvanja njihove lične i javne imovine sprovode se redovne aktivnosti na raskresivanju i uklanjanju stabala na gradskom području. Istovremeno realizuju se i akcije pošumljavanja.

Godinama unazad gradska komisija nadležna za ove poslove izlazi na teren redovno, ali i po prijavama građana i na osnovu njihove procene radi se na raskresivanju ili seči stabala. To su zapravo stabla koja svojom visinom, širinom krošnje ili veoma dubokim korenjem ugrožavaju okolne objekte ili bezbednost prolaznika.

I u ovoj godini biće realizovane te aktivnosti, pa je nedavno izvršena seča breza kod Prve osnovne škole. Važno je naglasiti da će stabla koja su posečena na ovoj, ali i svim ostalim lokacijama na proleće biti zamenjena, odnosno biće posađena nova.

Jedan od najvažnijih prioriteta svakako je zaštita životne sredine i očuvanje okruženja u kome svi boravimo. Zbog toga se sve aktivnosti realizuju planski uz konsultacije sa stručnim licima, poručuju nadležni, uz poziv građanima da i sami prijave i predoče gde je potrebno stara stabla zameniti novim. Grad će i u ovoj godini nastaviti i sa akcijom pošumljavanja na širem području grada,navodi se na sajtu grada Užica.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#užice #vesti #region

You may also like

Leave a Comment