Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna up

Užički bend Ubrzo potom publika u Gradskom kulturnom centru imala je priliku da čuje druge večeri na Next festivalu. Mladi članovi grupe Aleksandar Hadžić gitara, Matija Simeunović pevač, saksofon, Milan Cicvarić bubnjevi i Matija Rađenović basista i pevač predstavili su se alternativnim rokom i njihovim kreacijama muzičkih stilova.

Kada je i kako nastao bend Ubrzo potom?

—Pod tim imenom bend postoji dve godine. Po osnivanju su pevač i drugi gitarista bili braća iz Hondurasa, koji su došli ovde jer im je otac misionar u katoličkoj crkvi. Međutim sticajem okolnosti morali su da odu, a onda su Aleksandar Hadžić, Milan Cicvarić i Matija Rađenović nastavili da rade sami. Godinu dana sam išao na časove saksofon, pa pauzirao, ništa nisam radio na tome, trebala mi je motivacija da vežbam, pa sam predložio članovima benda da probamo zajedno i da vidimo šta od te saradnje može da ispadne. Sve je počelo neobavezno. Malo su ostali bili skeptični jer ja imam mnogo mekši muzički ukus i odnosu na njih. Ali, već na prvoj probi smo se našli i ja sam se odmah uklopio. Njima se to svidelo, ali i meni i te prve probe su pokazale da možemo da funkconišemo zajedno—priča Matija Simeunović.

IMG_9351obrada

Ko piše pesme, kako ste organizovani u bendu?

—Letos smo počeli sa radom, vežbali smo i imali nekoliko svirki u GKC i Čajetini.  Pa smo krenuli ozbiljnije da radimo i shvatili smo da se saksofon odlično uklapa u sve. Zajedno smo počeli da pišemo tekstove za nove pesme, vežbali i dogovorili se sa producentom Sašom iz Sevojna da napravimo demo snimke, ali da to ne budu totalno demo snimci, jer smo mi hteli malo jači kvalitet. Snimljene pesme se mogu čuti na youtubu ipmravinjak. Tu su četiri pesme, tri smo izvodili, jedna je unplugged i nju ne sviramo za sad.

Ko su vaši idoli i koliko to što slušate pivatno utiče na muziku koju stvarate u bednu?

—Svaki član u bendu ima različite idole i različit muzički ukus i drugačije muzičke detalje unosi u muziku benda. Ja sam bluzer, po malo džez slušam, basista je grandžer, gitarista je alternativac voli svašta, zna mnogo dobre muzike i zato dobro autorski radi, odrastao je uz Peperse, voli tvrd zvuk… i to spaja u jedno, omiljeni bend bubnjara je Tool i u pesmi Mravinjak može se primetiti veliki uticaj tog benda. Svaka pesma je drugačija ima uplive raznih muzičkih žanrova, a sve imaju naš pečat.

Šta vas očekuje u narednom periodu?

—U maju ćemo nastupiti u polufinalu Belgrade demo festa i nadamo se da ćemo se plasirati u finale tog takmičenja. U planu je da uradimo spot za pesmu Mravinjak, ali tek kada se stvore uslovi za to.

N. H.

Related Posts

Leave a Comment