Užice, RS
32°
Сунчано
15ч16ч17ч18ч19ч
32°C
33°C
32°C
31°C
30°C
Home VestiHronika U UŽICU POČELO SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO

U UŽICU POČELO SUĐENJE ZA TEŠKO UBISTVO

by Velimir Popovic
suđenje

„Pukao mi je film, potegao sam sekiru“: U Užicu počelo suđenje za teško ubistvo, okrivljeni tvrdio: „Moja supruga je bila u vezi sa njim, ali nisam hteo da se svetim“

suđenje

Siniša Tucović (25) iz Užica, optužen za teško ubistvo, danas na početku suđenja nije negirao da je sekirom udario Dalibora Mahmutovića (35), ali je porekao da ga je ubio iz navodne osvete jer je ovaj bio u vezi sa njegovom nevenčanom suprugom.

– Da sam hteo da ga ubijem, ubio bih da isti dan kada mi je supruga priznala da me je varala sa njim. Ništa me ne bi sprečilo, ni nanogica koju sam nosio, – kazao je Tucović u svojoj odbrani.

Kobni događaj zbog koga mu se sudi odigrao se 26. jula prošle godine oko 23 sata pred njegovom kućom u Ulici Četvrtog puka u užičkom naselju Kapetanovina gde su se pojavila braća Dalibor i Marko Mahmutović (34) iz Dautovca kod Užica. Prema navodima optužnice Tucović je Dalibora udario sekirom u grudi i glavu usled čega je stariji od braće Mahmutović 30. jula preminuo u Kliničko-univerzitetskom centru u Kragujevcu. Tucović je bio u bekstvu do 28. jula kada je pronađen i uhapšen.

U ovom sukobu učestvovao je i B.Č. (21), Tucovićev drug i komšija koji je takođe imao sekiru, ali kome se kome se ne sudi u ovom predmetu. Na osnovu sporazuma o prizanju krivice B.Č. je ranije osuđen na tri meseca zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda u pokušaju.

Siniša Tucović je rekao pred sudom da je u vreme izvršenja krivičnog dela koje mu se stavlja na teret bio na izdržavanju jednogodišnje kazne kućnog zatvora i da je ranije osuđivan zbog držanja marihuane, iznude i teške krađe.

– Deset-petaest dana pre ovog događaja sedeo sam u kući sa nevenčanom suprugom i na njen telefon je stigao poziv sa nepoznatog broja. Preko vibera sam našao da je to broj Dalibora Mahmutovića, koga nisam poznavao, i video sam da su razmenjivali šifrovane poruke. Pitao sam suprugu ko je Mahmutović i posle rasprave ona mi je priznala da je sa njim u vezi – pričao je Siniša Tucović.

On je kazao da je odmah potom nevenčanu suprugu oterao iz kuće, na društvenim mrežama video ko je Dalibor Mahmutović, a onda ga pozvao i samo mu rekao: „Saznao sam da bi bio sa mojom ženom“. Od tada, tvrdio je, nikakav kontakt sa njim nije imao, niti je planirao da mu se osveti.

Tucović je dodao da je iste večeri pozvao suprugu da se vrati i da je spreman sve da joj oprosti. Ona je došla sutradan i od tada su, rekao je okrivljeni, živeli skladno.

Predveče 26. jula, pričao je Siniša Tucović, njegov komšija i tadašnji drug B.Č. mu se telefonom poverio da mu je pretio Marko Mahmutović, Daliborov brat, kome je prodavao marihuanu. Istom prilikom, naveo je okrivljeni, B.Č. je rekao da mu je Marko tražio da mu proda marihuanu za 10.000 dinara i da će doći da uzme drogu.

– Nešto kasnije B.Č. je došao kod nas i sa njim i suprugom sam sedeo u dvorištu. Čuo sam sa ulice iznad kuće galamu, izašao na stepenište pred kapiju da vidim šta se dešava i video Marka Mahmutovića kako nam prilazi. Nosio je dasku dugu 2-3 metra. Da bih ga uplašio u njegovom pravcu sam bacio petardu, ali je on je nastavio da ide prema nama. Sa ulice je pozivao B.Č. dovikujući mu: „Hajde, izađi p…o“, a onda prema nama bacio dasku. Posle 10-15 sekundi pojavio se Dalibor Mahmutović koji je u ruci držao kamen i njime zamahivao – govorio je Tucović pred Višim sudom u Užicu.

Okrivljeni je zatim kazao da je, videvši pred kućom čoveka sa kojim ga je prevarila žena, shvatio da on želi obračun.

– Pukao mi je film! Dohvatio sam sekiru i sa poslednjeg stepenika svog dvorišta zamahnuo. Sledeće čega se sećam je da je Marko Mahmutović uhvatio dršku sekire. Onda sam se vratio u dvorište i rekao supruzi da izađe na ulicu i vidi da li je Dalibor živ. Po povratku rekla je da Dalibor još diše. Zatim sam pobegao. Posle 300-400 metara sam skinuo nanogicu i bacio, nakoh 600-700 metara sam bacio i sekiru i pobegao u Sevojno – govorio je Siniša Tucović.

Rekao je i da u vreme nemilih scena nije video B.Č. i da ne zna odakle njemu sekira.

U svojoj odbrani je kazao da Dalibora Mahmutovića nikada pre tragične noći nije video i da se sa njim samo čuo telefonom samo one večeri kada mu je supruga priznala neverstvo. Tucović je dodao i da je u danima kada je bio u bekstvu zvao telefonom UKC Kragujevac da se raspita o stanju Dalibora Mahmutovića.

Marko Mahmutović, brat pokojnog Dalibora, u svojstvu oštećenog svedoka izneo je potpuno drugačiju verziju događaja.

– Te večeri sam zvao B.Č. rekavši mu da ću sa bratom doći da od njega kupim paket trave za 1.000 dinara. Dogovor je bio da se nađemo na sportskom terenu u njihovom naselju. Nas dvojica smo došli taksijem na dogovoreno mesto, ali B.Č. nije bio tu – govorio je Marko.

Prilikom svedočenja je kazao da je ranije od B.Č. u pet navrata kupovao marihuanu. Za brata Dalibora je kazao da je vidno hramao na jednu nogu jer je zbog oboljenja kuka od rođenja bio invalid i da je zbog toga imao 14 operacija.

– Pošao sam niz ulicu prema kući B.Č. jer sam znao gde živi. Nisam znao da se druži sa Sinišom Tucovićem i da mu je on komšija. Tucovića sam samo znao iz priče njegove supruge koja je bila u vezi sa mojim bratom. Na pola ulice pred nas su, držeći sekire i palice, izašli Siniša Tucović, B.Č. i Sinišin brat koji je samo stajao. U tim trenucima za mnom je stigao i Dalibor. Tucović je potegao sekiru i udario u glavu mog brata koji je, pre nego što je pao, uspeo samo da kaže: „Marko“. Dalibor je ležao na ulici, a ja sam gledao njegov mozak – ispričao je Marko Mahmutović.

Zatim je naveo i da je Tucović hteo da ubije i njega, odnosno zamahnuo sekirom u pravcu njegove glave, ali da je on uspeo rukama da uhvati dršku i spreči udarac.

On je negirao da je nosio dasku, a njegov brat kamen, takođe i rekao da nije čuo da je pukla petarda koju je Tucović spominjao.

– Nikakvu nameru nismo imali ni sa kim da se obračunamo, samo smo došli da ja uzmem marihuanu od B.Č. i da idemo kući. Uveren sam da su nas oni svesno čekali da se osvete mom bratu jer je bio sa Tucovićevom ženom.

Marko Mahmutović je kazao pred sudom da je imao utisak da je njegov brat bio zaljubljen u Tucovićevu nevenčanu suprugu i da se sa njom viđao.

– Kod nas je kući dolazila samo jednom, bila je sva u modicama i do pola glave ošišana na ćelavo. Rekla je da ju je Siniša tukao i ošišao kad je saznao da ga je prevarila i da ju je sedam dana držao zaključanu u kući. Sa njenog Fesjbuk profila Tucović je Daliboru poslao poruku: „Evo ti je sad, plave i ćelave“ – pričao je brat ubijenog Dalibora Mahmutovića.

Branilac Siniše Tucovića pročitao je deo zapisnika sa suđenja B.Č. gde je ovaj rekao da mu je Marko Mahmutović, pre nego što je došao na Kapetanovinu, poručio: „Moj brat će ponovo j….i ženu tvog druga“. Mahmutović je za ovaj deo iskaza rekao da je neistinit.

IZVOR: Uzice Oglasna Tabla

Za još vesti pratite ERO

You may also like

Leave a Comment