Užice, RS
25°
Делимично облачно
11ч12ч13ч14ч15ч
28°C
29°C
26°C
26°C
26°C
Home VestiRegion U sredu stabilizacija vremena

U sredu stabilizacija vremena

by Vladimir Gujanicic

RHMZ objavio najnovije upozorenje na svom sajtu, u kom je navedeno da se i dalje, na području Srbije, očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine.

„U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, centralne i južne Srbije i do 60 mm kiše za 12 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni“, navodi se u upozorenju RHMZ-a, a dodaje se i da će za konkretne lokacije RHMZ izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Stabilizacija vremena se očekuje tek sutra, za kada se prognozira promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima uz više oblačnosti još ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje u celoj zemlji, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U četvrtak se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska. Zatim do ponedeljka sledeće nedelje razvedravanje i postepeno toplije vreme dok će samo u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, padati kiša.

B92,Beta

You may also like