Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home Vesti U Čajetini održan 15. Letnji ulični erski kabare

U Čajetini održan 15. Letnji ulični erski kabare

by Velimir Popovic
erski kabare

ČAJETINA- U Čajetini je po 15. put održan Letnji ulični erski kabare. Dvodnevna manifestacija, koja se održava u opštinskom centru, ali i na Zlatiboru, uz dodelu priznanja najuspešnijim aforističarima, obuhvatila je niz pratećih sadržaja.

Prvu nagradu na konkursu za najboljeg aforističara primio je Bratislav Kostadinov iz Kruševca. Druga nagrada pripala je Zoranu Đurkoviću, a treću su podelili Velizar Radonjić i Aleksandar Čotrić.

„Drago nam je što postoji ovaj festival i što dolazi veliki broj ljudi. Prvi put sam na ovom kabareu i veoma mi se dopada. Često sa kolegama razgovaram o ovom festivalu, mnogi od nas šalju radove redovno“, istakao je prvonagrađeni, Bratislav Kostadinov.

Organizatori kabarea smatraju da sama činjenica da ova manifestacija traje deceniju i po potrđuje to da je prepoznata u lokalnoj sredini kao neizostavni letnji događaj.

„Ljudi su oduševljeni i dolaze u velikom broju. Ona mnogo znači građanstvu Čajetine, ali je vidi i veliki broj turista na Zlatiboru. Planiramo da naredne godine, na Ribničkom jezeru organizujemo, uz podršku Gold gondole, jedno posebno romantično veče kabarea“, kaže Snežana Đenić, direktorka „Biblioteke Ljubiša R. Đenić“.

Izbor za aforističara godine nije bio lak, smatraju u žiriju, jer sam konkurs iz godine u godinu okuplja sve poznatija imena. Jedini uslov za učešće bio je to da su aforizmi nastali u tekućoj godini.

„Ovaj čajetinski kabare polako se širi, konkurs za aforističara godine je već regionalni, a atmosfera je svetska. Siguran sam da konkurs, teniski rečeno, postaje polako gren slem turnir za aforističare“, smatra Slobodan Simić, predsednik žirija

Uz ulične svirače i klovnove, prateći program činio je nastup Beogradskog diksi benda,kao i monodrama „Nas dve“ i kratki film „Uterivanje duga“.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #zlatibor

You may also like

Leave a Comment