Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

Србија

Rukometaši ORK „Užice”, Rade Radojević, Srđan Tenić i Admir Duraković učestvovaće sa reprezentacijom Srbije na prvom Svetskom prvenstvu u rukometu za gluve, koje se od 8. do 15. juna održava u Samsunu u Turskoj.

Posle obavljenih priprema u Požarevcu od 2. do 7. juna, višestruku osvajači medalja na svim velikim takmičenjima u poslednjih deset godina, otputovali su na još jededan veliki sportski događaj gde će sigurno na najbolji način reprezentovati srpski sport i pokušati da se domognu još jedne medalje.

ORK „Užice” predstavlja kolektiv za primer na sportskoj sceni Užica. Klub je član Druge rukometne lige Zlatibor, a trenutno okuplja više od 200 članova koji su uključeni u treninge, sekcije u okviru svojih škola, takmičenja Lige mlađih kategorija.

Srpska reprezentacija gluvih u rukometu na poslednja četiri velika takmičenja osvojila je sledeće medalje: zlatnu na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2008. godine, srebro na Olimpijadi u Tajpeju 2009. godine, bronzu na šampionatu Evrope u Udinama 2012. godine i još jedno srebro na Olimpijadi u Sofiji prošle godine.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment