Užice, RS
17°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
19°C
22°C
24°C
25°C
27°C
Home VestiHronika Trodnevna žalost u Srbiji

Trodnevna žalost u Srbiji

by Velimir Popovic

преузимање

Vlada Republike Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti, 21.,22., i 23. maja, odajući tako poštu nastradalim u poplavama.  Po dosadašnjim podacima, u poplavama je poginulo najmanje 22. ljudi. Po Zakon o obeležavanju dana žalosti, mediji su dužni da umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija i sadržaja, emituju emisije i sadržaje prikladne danu žalosti.

Izdavači novina su dužni da u danima žalosti štampaju izdanja u crnoj boji, navodeći na prvoj strani odluku o proglašenju dana žalosti i proglašenju njegovog obeležavanja. Muzeji, bioskopi, pozorišta i druge ustanove kulture obavezne su da prilagode programe danu žalosti.

Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Zastave na javnim objektima biće u naredna tri dana spuštene na pola koplja, u  školama i na javnim manifestacijama minutom ćutanja biće odata pošta žrtvama poplava u Srbiji.

Užički gradski portal www.ero.rs će, u vreme dana žalosti, na fejsbuk stranici objavljivati odabrane citate i poeziju domaćih i stranih književnika.

You may also like

Leave a Comment