Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home MestoUžiceDešavanja „Trnova Ružica” oduševila mališane drugog dana „Majskih čarolija za decu”

„Trnova Ružica” oduševila mališane drugog dana „Majskih čarolija za decu”

by Velimir Popovic
Na Festivalu „Majske čarolije za decu”, drugog dana je na programu bila predstava „Trnova Ružica”, Spasoja Ž. Milovanovića, a u režiji Nemanje Rankovića užičkog Narodnog pozorišta. Ova „Trnova Ružica” je zadržala osnovni sadržaj i zaplet priče, ali su se stvaraoci ove predstave poigrali i dodali nekoliko novih motiva, kako bi najmlađe gledaoce uvukli u svet mašte.
Ovih pet dana koliko traje Festival najviše pričamo o čaroliji. Tijana Karaičić, koja u predstavi igra princezu Auroru nam je govorila o tome šta je za nju čarobno u ovoj predstavi.
—Ova predstava je za mene čarobna prvo zato što je namenjena deci. Kada se radi za decu to je posebna vrsta igre i mi imamo veću odgovornost u tim predstava, jer kao glumac mi formiramo ukus dece i na neki način učestvujemo u njihovom odrastanju. Ova predstava je posebna jer je klasična, pitka je i traje četrdesetak minuta i sve su to elementi koji su prilagođeni upravo deci.
Ona je istakla da je Majski festival divna stvari i da bi trebalo da ima više sličnih kulturnih događaja u gradu.
Branislav Ljubičić, koji igra princa Aleksandera koji se hrabro i odvažno borio protiv zle vile svila zala i ala i nesreća Alterde i uspeo da spasi princezu Auroru, izmamio je ogroman aplauz i oduševljenje dece u prepunoj sali Narodnog pozorišta. Za njega je ova predstava specifična jer je rađena kao klasična bajka, bez urbanih elemenata koji su danas sve popularniji u pozorištu.
—Uživam u njoj baš zato što diše klasičnim duhom Diznijeve priče. Po završetku ove predstave najsrećniji sam kada vidim da su deca zadovoljna i razdragana. Drago mi je što od njih dobijamo tako veselu i vedru povratnu informaciju, jer to je znak da smo na pravom putu u onome što radimo—rekao je Ljubičić.
festival4
Mališani iz vrtića „Bambi” danas su gledali predstavu „Trnova Ružica” i njihova vesela lica na kraju su bili dovoljan dokaz koliko su uživali, ali i koliko im znači ovaj Festival.
Mario Petković i Ana Budimir iz ovog vrtića su rekli da vole da idu u pozorište i da im se ova predstava veoma svidela. Najviše su im se dopali princ i princeza i bilo im je drago kada je princ na kraju probudio Trnovu Ružicu. Njihove drugarice Iskra Jovičić i Una Vukašinović su rekle da im je u predstavi najlepša bila Trnova Ružica i da im se mnogo dopala njena haljina. A predstava im se svidela, jer je na kraju ono što je dobro i lepo pobedilo zlo.
Milan Jeftenić, koji ide u predškolsko je rekao da su mu bajku Trnova Ružica roditelji čitali ranije, ali da mu je ova prestava još lepša.
—Volim da dolazim u pozorište. Danas mi je bilo jako lepo i mnogo su mi se dopali muzika i pesme koje su glumci pevali. Kao i moji drugari, ja sam uživao u predstavi i dešavanjima na sceni—rekao je Milan.
Milica Nikolić, učenica drugog razreda je navela da su joj se u predstavi mnogo dopali ženski likovi i njihovi kostimi. Ona se posebno obradovala kada se na kraju sve završilo lepo i dobro i što je princ spasio Trnovu Ružicu i njihove roditelje.
Trećeg dana Festivala u sredu, 13. maja na programu je predstava Gusari, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca od 10 i 12 časova.
M. H.

You may also like

Leave a Comment