Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžiceDešavanja „Trnova Ružica” oduševila mališane drugog dana „Majskih čarolija za decu”

„Trnova Ružica” oduševila mališane drugog dana „Majskih čarolija za decu”

by Velimir Popovic
0 comment
Na Festivalu „Majske čarolije za decu”, drugog dana je na programu bila predstava „Trnova Ružica”, Spasoja Ž. Milovanovića, a u režiji Nemanje Rankovića užičkog Narodnog pozorišta. Ova „Trnova Ružica” je zadržala osnovni sadržaj i zaplet priče, ali su se stvaraoci ove predstave poigrali i dodali nekoliko novih motiva, kako bi najmlađe gledaoce uvukli u svet mašte.
Ovih pet dana koliko traje Festival najviše pričamo o čaroliji. Tijana Karaičić, koja u predstavi igra princezu Auroru nam je govorila o tome šta je za nju čarobno u ovoj predstavi.
—Ova predstava je za mene čarobna prvo zato što je namenjena deci. Kada se radi za decu to je posebna vrsta igre i mi imamo veću odgovornost u tim predstava, jer kao glumac mi formiramo ukus dece i na neki način učestvujemo u njihovom odrastanju. Ova predstava je posebna jer je klasična, pitka je i traje četrdesetak minuta i sve su to elementi koji su prilagođeni upravo deci.
Ona je istakla da je Majski festival divna stvari i da bi trebalo da ima više sličnih kulturnih događaja u gradu.
Branislav Ljubičić, koji igra princa Aleksandera koji se hrabro i odvažno borio protiv zle vile svila zala i ala i nesreća Alterde i uspeo da spasi princezu Auroru, izmamio je ogroman aplauz i oduševljenje dece u prepunoj sali Narodnog pozorišta. Za njega je ova predstava specifična jer je rađena kao klasična bajka, bez urbanih elemenata koji su danas sve popularniji u pozorištu.
—Uživam u njoj baš zato što diše klasičnim duhom Diznijeve priče. Po završetku ove predstave najsrećniji sam kada vidim da su deca zadovoljna i razdragana. Drago mi je što od njih dobijamo tako veselu i vedru povratnu informaciju, jer to je znak da smo na pravom putu u onome što radimo—rekao je Ljubičić.
festival4
Mališani iz vrtića „Bambi” danas su gledali predstavu „Trnova Ružica” i njihova vesela lica na kraju su bili dovoljan dokaz koliko su uživali, ali i koliko im znači ovaj Festival.
Mario Petković i Ana Budimir iz ovog vrtića su rekli da vole da idu u pozorište i da im se ova predstava veoma svidela. Najviše su im se dopali princ i princeza i bilo im je drago kada je princ na kraju probudio Trnovu Ružicu. Njihove drugarice Iskra Jovičić i Una Vukašinović su rekle da im je u predstavi najlepša bila Trnova Ružica i da im se mnogo dopala njena haljina. A predstava im se svidela, jer je na kraju ono što je dobro i lepo pobedilo zlo.
Milan Jeftenić, koji ide u predškolsko je rekao da su mu bajku Trnova Ružica roditelji čitali ranije, ali da mu je ova prestava još lepša.
—Volim da dolazim u pozorište. Danas mi je bilo jako lepo i mnogo su mi se dopali muzika i pesme koje su glumci pevali. Kao i moji drugari, ja sam uživao u predstavi i dešavanjima na sceni—rekao je Milan.
Milica Nikolić, učenica drugog razreda je navela da su joj se u predstavi mnogo dopali ženski likovi i njihovi kostimi. Ona se posebno obradovala kada se na kraju sve završilo lepo i dobro i što je princ spasio Trnovu Ružicu i njihove roditelje.
Trećeg dana Festivala u sredu, 13. maja na programu je predstava Gusari, Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca od 10 i 12 časova.
M. H.

Related Posts

Leave a Comment