Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home MestoUžiceDešavanja Trio „Sveti“ (Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić) u GKC-u

Trio „Sveti“ (Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić) u GKC-u

by miroslav_ostojic

triosveti

 

Trio „Sveti“ koji čine proslavljeni džez muzičari Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić održaće concert u Gradskom kulturnom centru u Užicu u petak 15.08.2014. u 22h.

Predvodnik internacionalne grupe „Sveti“ Đorđević živi u Njujorku, a srpska džez publika imala je priliku da se upozna sa njegovom muzikom na otvaranju Beogradskog džez festivala 2007. godine.
“Modern Drummer” magazin ga naziva „bubnjarem svetske klase“ i „pravim inovatorom“, dok je sajt “Jazz.com” nazvao njegov poslednji album „virtuoznim“.
Sarađivao je sa Lajonelom Luekeom (Lionelom Louekeom), Vejnom Krancom (Wayne Krantz), Erikom Luisom (Eric Lewis), Aronom Goldbergom (Aaron Goldberg) i drugima.
Nedavno je uvršten u knjigu „The New Face Of Jazz“, kojoj su tema najznačajniji džez muzičari našeg vremena.
Široj publici omiljeni muzičar Hadžimanov sa svojim Vasil Hadžimanov bendom održao je brojne koncerte i stalni je klavijaturista grupe “Darkwood Dub”.
Školovao se na čuvenom Berkliju a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Met Gerison (Matt Garrison), Rodni Holms (Rodney Holmes), Dejvid Bini (David Binney), Deni Sedvik (Danny Sedownick)…
Trijić je učio gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu.
Nastupao je sa Decom Loših Muzičara, Rambom Amadeusom, Vasil Hadžimanov bendom a predvodi i svoju grupu „Konzilium“.

Cena karte za koncert tria „Sveti“ je 350 dinara.

 

izvor GKC Užice

You may also like

Leave a Comment