Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home MestoUžiceDešavanja Treći Sajam sporta u Užicu

Treći Sajam sporta u Užicu

by Velimir Popovic

 

Sajam sporta, treći po redu, danas je održan u hali u Velikom parku. Pokrovitelj ove sportske manifestacije na kojoj se okupilo više od četrdeset klubova iz našeg grada je Grad Užice, a  organizatori su Sportski savez Užice, Javno komunalno preduzeće „Veliki park” i Lokalna kancelarija za mlade.

Ovogodišnji Sajam sporta se održava pod sloganom „Ja se bavim sportom, a ti?” otvorio je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica.

—Ova manifestacija postaje tradicionalna, a ima za cilj da animira što više dece i mladih da se bave sportom. Sport je način života i zato mu se treba posvetiti, najpre rekreativno sa ciljem da se jačaju duh i telo.  Zato je mladima bitno da znaju koji sportski kloubovi u njihovom gradu postoje i da se upoznaju sa sportovima od kojih neki mogu da im se dopadnu i privuku ih da počnu da treniraju. Pozivam najmlađe da se bave sportom, podstiču takmičarski duh, zato što je to temelj dobrih rezultata, ne samo u sportu već i u ostalim oblastima života—rekao je Petković.

 

Dobitnici priznanja sa Tihomirom Petkovićem, gradonačelnikom Užica i Jelenom Vasović, članom Gradskog veća zaduženom za kulturu, obrazovanje i sport

Dobitnici priznanja sa Tihomirom Petkovićem, gradonačelnikom Užica i Jelenom Vasović, članicom Gradskog veća zaduženom za kulturu, obrazovanje i sport

Sportistima i sportskim klubovima iz Užica koji su u proteklom periodu ostvarili značajne rezultate i uspehe uručeni su pehari i plakete. Među dobitnicima se nalaze Žarko Terzić, automobilista, Borko Vasiljević, koji se bavi gađanjem glinenih golubova, Ženski odbojkaški klub Jedinstvo, Košarkaški klub Sloboda, Miloš Zarić, paraolimpijac, Fudbalski klub Sloboda, Predrag Damnjanović, trener Kik boks kluba Sloboda Užice Lavovi, Slavko Kuzmanović, Milovan Đorić, Miroslav Radošević, Marija Trmčić.

sajam sporta1

Danijel Vukajlović, tvorac Sajma sporta je u svom obraćanju prisutnima istakao značaj ovog sajma, kao i koliko je bitno da se deca bave sportom.

—Cilj ove manifestacije je da se bavimo sportom. Ako sutra, kad se završi Sajam, klubovi budu bogatiji za više članova ovaj sajam se može smatrati uspešnim—naveo je Vukajlović.

sajam sporta2

Klubovi koji su uzeli učešće na trećem Sajmu sporta su se predstavili kratkim programom, koja je jedan vid pozivnice za decu i mlade, kako bi lakše odabrali sport koji će početi da treniraju.

M. H.

 

You may also like

Leave a Comment