Home SportOdbojka Treća pobeda u nizu

Treća pobeda u nizu

by Velimir Popovic

Seniori-mart-20131

Odbojkaši Užica zabaležili su novu pobedu u Drugoj ligi zapad pošto su posle velike borbe na svom terenu sa 3:1 (23:25, 25:17, 25:23, 25:21) savladali ekipu FAP Livnica iz Prijepolja.

U utakmicu su Užičani ušli nedovoljno skoncentrisani, ali su u prvom setu sve vreme imali prednost 2-3 poena. Kod rezultata 21:18 za Užice prijepoljci osvajaju nadigravanje i na servis Kozice uzimaju još 3 poena. Tek posle tajm-auta Užice oduzima servis FAP livnici. U igri poen za poen jedino se nisu snašle sudije, koje su kod rezultata 24:23 za goste jedan napad Užičana preko dodira bloka okarakterisale kao aut i sav trud domaće ekipe poništile jednom pogrešnom i nepravednom odlukom.

Čini se da je ovako završen prvi set ujedinio delimično raštimovan orkestar domaćih. U drugom setu su igrali sigurno i polako i pomalo povećavali razliku. Posebno se na servisu isticao Marko Luković, koji je na utakmici servirao 23 puta, i na njegov servis su domaći napravili 15 poena.

Treći set je obeležila rovovska borba za svaki poen. Bilo je dosta i grešaka, i loših procena sa obe strane. Igrači oba tima su bili okovani značajem trećeg seta. Pri rezultatu 23:23 na servis dolazi srednji bloker Ganović iz FAP livnice. Ekipa Užica uzima tajm-aut. Posle pauze Ganović katastrofalno servira i tako poklanja poen domaćinu. Ekipa FAP livnice nije izdržala pritisak ove greške, u kontri prave još jednu i Užice osvaja bitan set.

U četvrtom setu su Užičani u potpunosti stabilizovali prijem servisa, čime su dobili na samopouzdanju u drugim elementima igre. Na prijemu se posebno isticao libero Mladen Radovanović. Gosti su se borili sa svojim i sudijskim greškama. Nezadovoljan sudijskim odlukama, trener FAP livnice Samir Oković je kod rezultata 19:15 za Užice izveo ekipu sa terena, ne želeći da nastavi utakmicu. Posle pauze izazvane ovom predstavom, kao i šutiranja klupe za rezervne igrače i tablica za zamenu igrača, gosti su izračunali da je jeftinije za njihov klub da nastave utakmicu. To nije poremetilo Užičane, koji su rutinski priveli utakmicu kraju.

Ako se analizira igra domaće ekipe, može se reći da je pobeda izvojevana zahvaljujući dobrom prijemu servisa i solidnom servisu. Ono što nije dobro je određivanje bloka i igra u polju. Podatak da je Bojan Tripković u svojoj epizodnoj i kratkoj ulozi uhvatio pet lopti u polju, a ostali igrači koji su igrali celu utakmicu uhvatili do osam lopti, govori o nespremnosti i dekoncentraciji kad je ovaj elemenat igre u pitanju. Ono što je dobro je što su momci sa klupe uvek spremni da daju maksimalan doprinos rezultatu ekipe. Bravo za Aleksu Toskić, Bojana Tripkovića i Davida Janjića!

FAP livnica: Oković Ad, Drobnjak, Oković Al, Jakšić, Šljukić (kap), Ganović, Dautović, Koveljić, Kozica, Grbić (lib); trener Samir Oković;

Užice: Bane Nenadić 8 poena (napad 26/7 – 27 %, 6 grešaka u napadu; prijem 13/26 – 50 %, 2 asa protivnika; 13 servisa – 1 as, 3 servis greške; 8 odbrana); Bojan Tripković (5 odbrana; 1 servis); Marko Luković 7 poena (napad 6/3 – 50 %; 1 blok; 23 servisa(!!!) – 3 asa, 1 servis greška); David Janjić 3 poena (napad 3/3 (!!!) – 100 %); Bojan Sredojević 6 poena (napad 7/3 – 43 %; 3 bloka, 1 odbrana; 10 servisa, 1 servis greška); Aleksandar Radovanović 13 poena (napad 26/13 – 50 %, 5 grešaka u napadu; 8 odbrana; 14 servisa, 1 servis greška); Nemanja Lazić (kap) 17 poena (napad 31/17 – 55 %, 3 greške u napadu; 8 odbrana; prijem 9/13 – 69 %, 2 asa protivnika; 12 servisa, 1 servis greška); Aleksa Toskić, Filip Avramović 1 poen (napad 1/1 – 100 %; 3 odbrane; 16 servisa, 2 servis greške); Dejan Čolić (1 servis greška); Vladan Sredojević, Mladen Radovanović (lib) (8 odbrana; prijem 17/23 – 74 %, 2 asa protivnika); Treneri: Slobodan Bogosavljević, Vladimir Krsmanović.

U sledećem kolu OK Užice gostuje ekipi Gračca.

Izvor: OK Užice

You may also like

Leave a Comment