Užice, RS
22°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
30°C
31°C
32°C
Home SportAtletika Tamara Mićević srebrna na EJOF–u

Tamara Mićević srebrna na EJOF–u

by Velimir Popovic

Tamara

Članica Atletskog kluba Užice i reprezentativka Srbije, Tamara Mićević osvojila je danas srebrnu medalju u trci na 3000 metara na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju.

Tamaru sutra očekuje finalna trka na 1500 metara, a njen trener Željko Čeliković očekuje da će ona i u toj trci ostvariti visok plasman.

—Trka je na početku bila veoma spora. Prolaz za prvi kilometar je bio 3.33, drugi kilometar je bio neznatno brži 3.22 tako da se o pobedniku trke odlučivalo u zadnjih 100 metara. Tamara iako je u trku ušla sa trećim rezultatom u odličnom finišu je uspela da osvoji drugo mesto i nedostajalo joj je pola sekunde da dođe do titule. Ovo je fantastična trka koju je Tamara istrčala kao najmlađa takmičarka i vidi se da joj nedostaje iskustvo, a u toku trke je imala veliki hendikep jer njen trener nije mogao da joj pruži podršku, pošto nije otputovao na takmičenje iako je trebao. Sutra Tamaru očekuje finale trke na 1500 metara i mislim da ako uspe da se odmori i psihički spremi za trku da će sutra opet obradovati Srbiju—rekao je Željko Čeliković, Tamarin trener koji iako nije sa njom u Tbilisiju iz Užica pomno prati sve što se dešava na EJOF–u, prvom većem takmičenju, ove mlade i talentovane atletičarke.

M. H.

 

You may also like

Leave a Comment