Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home SportAtletika Tamara Mićević šampionka Balkana

Tamara Mićević šampionka Balkana

by Velimir Popovic

Tamara.jpgk

U Sremskoj Mitrovici, u subotu, 4. jula  održano je prvenstvo Balkana za mlađe juniorke, na kojem užičanka Tamara Mićević postala prvakinja Balkana u trci na 3000 metara.

Užičanka, Tamara Mićević, članica A.K. „Uzice” je dominirala u trci na 3000 metara i osvojila zlato sa ličnim rekordom- 09:43:26. Mlađana Tamara, sa nepunih 15 godina je održala javni čas kako jedna srednjeprugašica treba da trči: besprekorno fizički spremna i taktički pametno kontrolisanje konkurencije u toku trke doneli su joj titulu prvakinje Balkana.

Tener Željko Čeliković je bio veoma ushićen nakon još jednog uspeha koji je Tamara ostvarila i istakao je da je njegova takmičarka još jednom pokazala da se veliki rad isplati.

—Veoma sam ponosan na Tamarin uspeh, ona je osvojila ovu titulu, ali me još više raduje zrelost koju je pokazala. Sve zamisli koje smo spremali za trku ona je besprekorno sprovela u delo, kao da se radi o odrasloj sportistiknji,  ne o devojčurku. Ovo je bio samo jedan kolokvijum pred ispit godine- EYOF u Gruziji, gde Tamara treba da pokaže da je iz Užica, grada gde rastu veliki srednjoprugaški šampioni. Sada idemo na kamp atletskih talenata u Kragujevac od 6. do 13. jula gde će Tamara brusiti formu, ali nas očekuje prvenstvo Srbije za pionire od 11-12. jula—rekao je Čeliković.

Tamara

Tamara sa trenerom Željkom Čelikovićem

Na prvenstvu su nastupili takmičari iz 14 zemalja, uz besprekornu organizaciju Atletskog saveza Srbije. Veliki broj gledalaca je uživao u sportskim dostignućima koja su im priredili atletičari Srbije, koji su se uprkos visokoj tempreraturi okitili sa 13 medalja, od toga su naši takmičari pet puta osvojili titulu prvaka Balkana, četiri srebrne medalje i pet bronzanih.

Izvor: AK „Užice”

You may also like

Leave a Comment