Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home SportOstali sportovi Tamara Mićević i Petar Udovičić nižu uspehe na velikim takmičenjima

Tamara Mićević i Petar Udovičić nižu uspehe na velikim takmičenjima

by Velimir Popovic

IMG_20150803_111231

Atletičari „Užica”, Tamara Mićević i Petar Udovičić koji su na nedavno održanom EJOF–u u Gruziji, odnosno Evropskim igrama za osobe sa invaliditetom u Varaždinu ostvarili sjajne rezultate danas su u prostorijama Prve osnovne škole „Kralja Petra II” govorili o postignutim uspesima.

Odlična mlada atletičarka Tamara Mićević još jednom je potvrdila talenat i sa velikog takmičenja je donele dve srebrne medalje osvojene u trkama na 3000 i 1500 metara.

—Zadovoljna sam postignutim rezultatima, jer sam dosta trenirala i mnogo sam uložila da bih stigla do njih. Zahvalila bih se drugovima iz kluba koji su mi stalno pomagali i izlazili u susret na treninzima i pružali podršku i pomoć. Zadovoljna sam time kako sam istrčala obe trke, iako mi je u obe malo falilo za prvo mesto, ali znam da bi to bilo još bolje da je trener išao samnom—kaže Tamara i dodaje da je konkurencija bila jaka, pogotovo ako se zna da su ona i takmičarka iz Hrvatske bile najmlađe učesnice EJOF u Gruziji:

—Trka na 3000 metara je na početku bila sporija, ali se vremenom menjala i na kraju se brzo završila. Na 1500 metara su uglavnom bile iste takmičarke kao sa duže deonice tako da sam znala šta me očekuje i na njoj.

Tamara ističe da iako trener nije bio sa njom u Tbilisiju oko svega su se dogovorili pre njenog odlaska, a i tokom boravka u Gruziji čuli su se telefonom tako da ju je savetovao šta da radi na trkama. Ona se zahvalila i Prvoj osnovnoj školi „Kralja Petra II” čiji je đak bila na velikoj podršci koju je tu uvek imala.

Petar Udovičić i Tamara Mićević sa trenerom Željkom Čelikovićem

Petar Udovičić i Tamara Mićević sa trenerom Željkom Čelikovićem

Petar Udovičić je na prvim Evropskim igrama za osobe sa invaliditetom održanim u Varaždinu u disciplini 800 metara zauzeo drugo mesto, a na 1500 metara je bio četvrti.

—Na takmičenju je učestvovalo dosta jakih takmičara iz više kategorija tako da sam trčao sa osobama sa invaliditetom koji su slepi i slabovidi, a zahvaljujući tome što su povukli trku omogućili su mi da ostvarim bolji rezultat. Zadovoljan sam postignutim rezultatima, a veliku zahvalnost dugujem i treneru koji je bio samnom na trci i koji mi je sve vreme pomagao i savetovao me šta da radim. Takođe se zahvaljujem i nastavnicima iz škole koji su imali razumevanja za moj sport i puštali me na treninge. Ukazana mi je prilika da nosim zastavu Srbije na otvaranju igara i to je za mene bilo nešto posebno.

Trener AK „Užice”, Željko Čeliković nije krio zadovoljsto i osmeh zbog uspeha koji su njegovi atletičari ostvarili.

— Ovo je veliki uspeh za klub, grad, ali i državu. Treba reći da je Tamara početkom maja ispunila normu za ovo takmičenje u disciplinama na 3000 i 1500 metara, a do početka EJOF ona je postala prvakinja Balkana za mlađe juniorke. Nadam se da ćemo u narednom periodu napraviti jedan plan i program u kojem bi učestvovali Olimpijski komitet, grad i klub, Sportski savez Užica kako bi se pomoglo ovim sportistima da dalje napreduju.

Nikola Bacetić, direktor Prve osnovne škole „Kralja Petra II”  je ukazao na veliki broj uspešnih sportista ove škole i na rezultate koje đaci postižu na sportskim takmičenjima.

—Učenici ove škole već godinama postižu sjajne rezultate na polju sporta. A razvoj sporta u školi jedan je od strateških opredeljenja. Jedan od dokaza je i to da je naša škola bila pobednik na ukupnom prvenstvu olimpijskih sportskih igara u Užicu poslednje tri godine. Ova škola je iznedrila dosta mladih i uspešnih sportista od kojih očekujemo u budućnosti još dobrih rezultata—rekao je Bacetić.

M. H.

You may also like

Leave a Comment