Užice, RS
22°
Облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
22°C
21°C
23°C
22°C
21°C
Home DruštvoMuzika Subotnje rok „provetravanje” u GKC-u

Subotnje rok „provetravanje” u GKC-u

by Velimir Popovic

provetravanje

U Gradskom kulturnom centru će se u subotu, 28. septembra od 20 časova održati  rok koncert na kojem će nastupiti „Kanda, Kodža i Nebojša”, „Električni Orgazam”, Marko Aleksandar Gajić i „Hadži Prodane Duše”. Cena karte u preprodaji je 500 dinara, a pred početak koncerta 800 dinara.

Koncert će se održati u okviru trajne akcije pod nazivom „Provetravanje” koju je započela koncertna agencija „Odličan hrčak”. Učesnici su poznati domaći bendovi i mladi neafirmisani sastavi, a velika turneja je počela u Nišu, koja će posle posle koncerta u Užicu biti nastavljena u drugim gradovima.

Cilj turneje je, kako kaže Jovana Stanković iz koncertne agencije i izdavačke kuće „Odličan hrčak”:

—Osvežavanje kulturnog prostora muzičkim i drugim umetničkim sadržajima i otklanjanje posledica nedostatka svežeg vazduha kao što su tromost, ustajalost, obamrlost, letargija i nesvest.

Miloš Milojević rukovodilac programskog sektora GKC–a

Miloš Milojević rukovodilac programskog sektora GKC–a

Po rečima Miloša Milojevića, rukovodioca programskog sektora u GKC-u, planirano je da se koncert održi u bašti GKC-a koja može da primi od 800-1000 posetilaca. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati unutra što bi bila prava šteta, jer će u tom slučaju samo 300 posetilaca moći da uživa u rok muzici.

U saradnji sa lokalnim zajednicama, kulturnim centrima i ljudima dobre volje „provetravaće” se kulturna scena po svim gradovima Srbije ali i regiona.

Mirjana Milićević

You may also like

Leave a Comment