Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna strelci

Na prvom   Kupu  Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem koji je održan, 19. oktobra  u novosadskom Spensu  strelci SK „Aleksa Dejović”  odlično su otvorili sezonu i napravili prve rezultate. Andrija Zlatić je u Bundes ligi  ostvario sjajne rezultate nastupajući za ekipu HST iz Minhena člana grupe Jug.

—Imamo dva solidna rezultata. Juniorka Jovana Dragačevac (1997) je bila druga, a  junior Vitomir Tucović (1997)  je osvojio treće mesto na deset metara iz vazdušnog pištolja. Sledeće kolo takmičenje za juniore je 23. novembra u Smederevu. Na osnovu rezultata u tri kola prvih osam ide u finalno takmičenje — rekao je Pavle Zlatić.

Na takmičenju u Nemačkoj u Bundes ligi, od 19. do 20. oktobra iz  vazdušnog pištolja Andrija Zlatić je pobedivši svoje rivale bio najbolji prvog i drugog dana, odmerivši snage sa Grosatingenom i Ludvigzburgom.

—U prvom  kolu Andrija je imao 380 krugova i pobedio  Slovenca Kevina Ventu člana Grosatingena  koji je imao 373 krugova, a to je doprinelo da HST ostvari pobedu sa 4 :1. U  drugom kolu Zlatić je bio još precizniji kada se HST sastao  sa Ludvigzburgom. Direktan rival mu je bila evropska prvakinja i olimpijska vicešampionka Selin Gobervil iz Francuske. Zlatić je pogodio 384, a Selin 378 krugova. Bio je to i presudan poen za trijumf tima iz Minhena od  3:2 — objašnjava Zlatić.

Predrag Marković

Related Posts

Leave a Comment