Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoBajina Bašta Sporazum o saradnji Bajine Bašte i tunižanskog grada Menzel Burgibe

Sporazum o saradnji Bajine Bašte i tunižanskog grada Menzel Burgibe

by Velimir Popovic
0 comment

BAJINA BAŠTA – U Bajinoj Bašti potpisan je Sporazum o saradnji Bajine Bašte i Menzel Burgibe u Tunisu. Sporazum su potpisali predsednica Vesna Đurić i gradonačelnik Selim Harag.

„Sporazum će omogućiti međusobne sadržajne veze iz više oblasti, kulture, sporta, turizma i privrede. Hvala gradonačelniku Menzeele Burgibe što se brinu o srpskom vojničkom groblju iz Prvog svetskog rata u kome je sahranjeno 1.790 naših vojnika. Među njima je i moj pradeda. Inače, naša Skupština opštine inicirala je saradnju sa Menzel Burgibom 2015. godine „, rekla je predsednica opštine Vesna Đurić.

Grad Menzel Burgiba ima oko 70 hiljada stanovnika, a ime je dobio po prvom predsedniku Tunisa, nakon dobijanja nezavisnosti 1956. godine, Habibu Burgibi.

„Radujemo se Sporazumu koji će biti od obostrane koristi. Mi ćemo jednoj ulici u našem gradu dati ime Bajine Bašte. Na predlog našeg ambasadora u Srbiji, Bajina Bašta dobiće još jednu ulicu i zvaće se Bajina Bašta Srbija. Ta ulica biće u delu gde je nekad bila bolnica u kojoj su se lečili srpsku vojnici „, kazao je gradonačelnik Menzel Burgibe Selim Harag.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i amabasador Tunisa u Srbiji Sejf Ala Režeb.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #bajinabasta

Related Posts

Leave a Comment