Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home SportKošarka Sportski uspesi košarkaša Play Offa

Sportski uspesi košarkaša Play Offa

by Velimir Popovic

NASLOVNA KKPLAYOFF

Spuštena je zavesa na prvi deo  košarkaške sezone. Klub Sretena Đurića može biti zadovoljan sjajnim rezultatima koje su postigle ekipe Play Offa u dosadašnjem toku prvenstva.

Seniori vođeni iskusnim stručnjakom Sretenom Đurićem su u odloženoj utakmici u Šapcu savladali ekipu M 015 rezultatom 78:80 (18:16, 12:25, 22:10, 26:19). U veoma teškoj i napetoj utakmici posle niza preokreta mlada i poletna ekipa je uspela da savlada nezgodnog domaćina. U Play Offu se istakao Marko Arsenović sa 20 poena, uz njega u strelce su se upisali kapiten Nemanja Karaklić sa 15 poena, Nemanja Valjarević sa 13, Živko Skoković sa 13, Vladimir Todorović sa 11 i Nenad Milenković sa 8 poena. U domaćoj ekipi Neđić je dao 18 poena, a Damnjanović 17. Ovo je bila deveta uzastopna pobeda seniora Play Offa kojom su se učvrstili na drugoj poziciji sa istim brojem pobeda i poraza kao i prvoplasirani Student iz Bajne Bašte, ali sa lošijim međusobnim skorom. Trener Đurić pored postignutih rezultata je zadovoljan konstantnom igrom mlade ekipe, u kojoj afirmaciju stiču dečaci 1996 godišta. Među njima se posebno ističu Marko Arsenović, Nenad Milenković, Vladimir Todorović koji u stopu prate starije igrače Nemanju Karaklića (1988), Živka Skokovića (1988) i Nemanju Valjarevića (1992). Treba istaći i peh koji je imala ekipa zbog povrede jednog od četiri starija igrača Miljana Šćepanovića koji se još uvek oporavlja od nezgodnog preloma noge.

Juniori Play Offa, koje predvodi trener Duško Mićić, nakon što nisu uspeli da se plasiraju u Jedinstvenu ligu Srbije, su u Kvalitetnoj ligi Srbije zabeležili svih sedam pobeda. Pored trojice igrača Marka Arsenovića, Nenada Milenkovića, Vladimira Todorovića koji igraju sjajno u prvom timu u ovoj ekipi se razigravaju ostali dečaci 1996. godišta i spremaju za još ozbiljnije uloge u prvom timu.

Kadeti Play Offa, dečaci 1997. godišta, koje sa klupe predvodi Branko Knežević u prvom delu takmičenja imali su skor od šest pobeda i dva poraza i nalaze se na deobi drugog mesta sa ekipom Mileševca. Iz ovog tima već tri igrača su debitovala za prvi tim, to su Boris Moljević, Aleksa Babić i Petar Miličević što je znak da se pravilno radi sa mladim igračima.

Druga kadetska ekipa Play Offa 1998. godište koju sa klupe predvodi trener Zarić Aleksandar napravila je odlične rezultate u ligi sa godinu dana starijim igračima. Ovaj tim se nalazi na trećem mestu sa skorom od šest pobeda i jednim porazom i utakmicom manje u odnosu na dve prvoplasirane ekipe. Tu se posebno ističu Miladin Ćubić, Đorđe Đunisijević i Rastko Stanković, koji će vremenom biti priključeni prvom timu.

Pionirska ekipa Play Offa dečaci rođeni 1999. godine predvođeni trenerom Duškom Mićićem su bez poraza ušli u Kvalitetnu ligu Srbije i u njoj startovali pobedom. Pionirska ekipa se ističe nizom talentovanih dečaka od kojih su njih nekoliko potencijalni reprezentativci naše zemlje u tom uzrastu. Pre svih se ističu Pavle Đurđić, Uroš Obućina, Aleksa Koprivica, Aleksa Kojadinović, Pavle Mićić, Mateja Milivojević i Đorđe Trnavčević.

Mlađi pioniri dečaci 2001.,2002. godišta su na dominantan način ušli u Kvalitetnu ligu. U ekipi koju predvodi Milun Bralović posebno se ističu potencijalni reprezentativci Luka Starčević i Đorđe Božić.

Pored takmičarskih ekipa Play Off se ponosi i sa školom košarke u kojoj su dečaci od 2002. do 2006. godišta. Škole košarke rade u Sevojnu pod nadzorom trenera Duška Mićića, Živka Skokovića i Nemanje Karaklića, u Krčagovu pod nadzorom trenera Aleksandra Zarića i  Užicu u Cveti Dabić gde sa najmanjom decom rade Sreten Đurić, Milun Bralović i Miljan Šćepanović. U ovim školicama treba istaći veliki broj talentovane dece koja će vremenom biti nosioci užičk, pa i srpske košarke.

U nadi da će nam 2014. godina biti uspešnija od 2013. sportski vas pozdravljamo.

Košarkaški klub „Play Off”

You may also like

Leave a Comment