Užice, RS
17°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
17°C
16°C
16°C
16°C
18°C
Home MestoUžiceDešavanja Sportski i muzički događaji za mlade

Sportski i muzički događaji za mlade

by Velimir Popovic

Kancelarija za mlade Užice i Omladinski klub organizovali su u sredu, 20. maja na terenima u Velikom parku turnir u fudbalu i basketu za učenike srednjih škola, a u večernjim satima koncert mladih bendova. Sportski i muzički događaji organizovani su u okviru akcije „Ništa o nama, bez nas” koja ima za cilj da skrene pažnju na neophodnost formiranja funcionalnog Saveta za mlade.

—Formiranjem Saveta za mlade pre svega moramo da utičemo na donosioce odluka, predstavnike lokalnih vlasti i na institucije koje će odrediti svoje predstavnike u Savetu za mlade. Preko ovih akcija želimo da apelujemo na njih, jer će se kroz događaje mladi upoznati sa ulogom Saveta za mlade, a takođe će oni biti ti koji će skrenuti pažnju da je Savet zaista neophodan—rekla je Dragana Pantelić, koordinator za mlade.

kosarka2

U okviru ove akcije u večernjim satima u Gradskom kulturnom centru je održan koncert mladih bendova, ma kojem su nastupili Voltera, bend iz Priboja,  Na budžetu bend iz Požege i lokalni di džejevi.

U okviru akcije „Ništa o nama, bez nas” će u četvrtak, 21. maja u Omladinskom klubu biti održana javna tribina pod nazivom Uloga i značaj saveta za mlade. Svi događaji su deo projekta „Jačanje kancelarije za mlade Zlatiborskog okruga” koji sprovodi Užički centar za prava deteta, a finansira za Međunarodni centar Olof Palme.

M. H.

You may also like

Leave a Comment