Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžiceDešavanja „Spletka i ljubav” Narodnog pozorišta Užice na festivalu „Novi Tvrđava teatar”

„Spletka i ljubav” Narodnog pozorišta Užice na festivalu „Novi Tvrđava teatar”

by Velimir Popovic

SPLETKA I LJUBAV 1Na ovogodišnjem festivalu „Novi Tvrđava teatar” koji je iznikao iz transformacije „Tvrđava teatra” iz Smedereva , između ostalih učestvuje i predstava užičkog Narodnog pozorišta „ Spletka i ljubav” po tekstu Fridriha Šilera u adaptaciji Nebojše Romčević a u režiji Nemanje Ranković i to 5. jula od 21, 00.

U finansijskim i političkim zapetljancijama oko Festivala u Smederevu ispetljalo se jedino  sigurno da će festival a kroz njega i pozorišna umetnosti opstati i  ove godine, a iz naslova „Tvrđava” , „Novi Tvrđava”, ostaje da će se predstave ove godine igrati u ambijentu tvrđave, dvorca Vile Stanković u Čortanovcima. Po najnovijim izjavama Vide Ognjenović iz dnevne štampe, na čiju inicijativu se zadnjih šest godina pozorište dešavalo na Festivalu na zidinama smederevske tvrđave stoji da će u Čortanovcima biti odigrano četiri predstave: „Mirni dani u Miksing Partu”  Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Borisa Liješevića, „Koštana” Narodnog pozorišta iz Subotice u režiji Andraša Urbana, „Park” rumunskog teatra „Maska” i „Spletka i ljubav” Narodnog pozorišta Užice.

Vila Stanković

U pozorištu oko pozorišne umetnosti možemo da zaključimo da će publika koja bude prisutna u Čortanovcima ipak moći da vidi kvalitetne predstave , a mi u gradu da se u toku letnje pauze što se pozorišta tiče, molimo nekome ili  nečemu da ovakvih košmara  koji jedino idu na štetu publike i umetnosti ne bude i na našem Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u novembru.

M. Nikolić

 

You may also like

Leave a Comment