Užice, RS
22°
Делимично облачно
23ч0ч1ч2ч3ч
20°C
19°C
17°C
16°C
16°C
Home DruštvoUmetnost i kultura „Smećarnik” i Vahidin Prelić–najbolja predstava i najbolji glumac na festivalu „Joakim Vujić”

„Smećarnik” i Vahidin Prelić–najbolja predstava i najbolji glumac na festivalu „Joakim Vujić”

by Velimir Popovic

Joakim_nagrade-021-480x359

Na upravo završenom  festivalu profesionalnih pozorišta „Joakim Vujić” koji se održava u Leskovcu, predstava „Smećarnik” Narodnog pozorišta Užice proglašena je za najbolju, a glumac Vahidin Prelić sa još troje kolega ravnopravno je podelio nagradu za najboljeg glumca festivala.

Žiri festivala u sastavu Mihajlo Vukobratović, Đurđija Cvetić i Tamara Baračkov dodelio je Stevanu Bodroži, reditelju „Smećarnika” nagradu za najbolju režiju ove godine.

smećarnik I

Obrazlažući nagradu, Đurđija Cvetić predsednica žirija istakla je:

—Polazeći od autentičnih događaja predstava uspeva da ukaže na univerzalnost nasilja ostavljajući impresivan utisak na gledaoca.

U kategoriji nagrada za najboljeg glumca, Vahidin Prelić je podelio nagradu sa Suzanom Grujić iz NP Leskovac, Igorom Đorđevićem iz Šabačkog pozorišta i Katarinom Mitrović iz Knjaževsko–srpskog teatra iz Kragujevca.

Najbolja mlada glumica je Mina Milosavljević iz Leskovačkog narodnog pozorišta, koja je nagradu dobila za ulogu Nine u predstavi Galeb.

U kategoriji dečijih predstava „Mali Joakimom” najbolja predstava je „Meca i deca” kraljevačkog pozorišta u režiji Miodraga Dinulovića.

Žiri grada domaćina u sastavu Siniša Pavić, Sanja Conić i Radiša Grujić za najbolju predstavu proglasili su „Galeba” Narodnog pozorišta iz Leskovca.
izvor: BETA

You may also like

Leave a Comment