Užice, RS
22°
Облачно
19ч20ч21ч22ч23ч
22°C
21°C
23°C
22°C
21°C
Home SportFudbal Sloboda planira povratak u Superligu

Sloboda planira povratak u Superligu

by Velimir Popovic
povratak u superligu

Užice – Sloboda je dala više od 30 reprezentativaca, a sada je formirala izuzetnu bazu mlađih kategorija i za koju godinu planira da se vrati u Superligu

povratak u superligu 2

IZVOR: Oglasna Tabla Užice

Decenijama je FK Sloboda čuven po tome što proizvodi vrhunske igrače. Kroz užičku školu prošli su Nemanja Vidić, Radomir Antić, Miroslav Pavlović, Ljubinko Drulović, Damir Kahriman, Zoran Njeguš, Milovan Đorić, Milovan Rajevac i više od 30 reprezentativaca!

Kompanija Mozzart podržala je ovu fabriku talenata donacijom opreme u akciji “Novi dresovi za nove šampione”.

Sloboda je osnovana 1925. i vrlo brzo je stekla status fudbalskog simbola zapadne Srbije. Igrala je u najboljim fudbalskim ligama Jugoslavije i Srbije, a uoči stogodišnjice kreće u ambiciozni projekat povratka na staze uspeha, odnosno u najjači rang.

“Plan je da uđemo u Prvu ligu Srbije, a onda za koju godinu i u Superligu. Trenutno se takmičimo u Srpskoj ligi Zapad. Prvenstvene utakmice održavaju se na gradskom stadionu u Užicu, koji sa 12.000 mesta ispunjava standarde UEFA sa kategorijom od tri zvezdice”, ističe predsednik kluba Dragan Marjanović.

Užičani sa mnogo optimizma kreću u borbe za viši rang, jer su napravili izuzetnu bazu u mlađim kategorijama.

“Možemo se pohvaliti da imamo veliki broj dečaka i devojčica različitih uzrasta, koji pripadaju mlađim selekcijama i predstavljaju veliki potencijal i budućnost kluba. U našoj školi fudbala trenira 110 dečaka i devojčica, a imamo i 40 petlića, 30 pionira, 28 kadeta, 23 omladinaca i naravno seniore koji se takmiče u Srpskoj ligi Zapad. To je ukupno oko 250 aktivnih fudbalera”, zaključuje Marjanović.

IZVOR: Uzice Oglasna Tabla

Za još vesti pratite ERO

#užice #vesti #sport #fudbal

You may also like

Leave a Comment