Home MestoUžice Obeležena slava Gradske opštine Sevojno

Obeležena slava Gradske opštine Sevojno

by Velimir Popovic
proslava Sevojno

SEVOJNO – Svečanom sednicom i lomljenjem slavskog kolača obeležen je Sabor Svetog arhangela Gavrila, Dan i slava Gradske opštine Sevojno. Svečanoj sednici, pored opštinskog rukovodstva, prisustvovalo je i rukovodstvo grada Užica, na čelu sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević, kao i predstavnici sveštenstva, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici građana i privrede.

Uz čestitke saradnicima i svim Sevojničanima, predsednica Gradske opštine Sevojno, Mirjana Đurić, istakla je da se nada da će u duhu praznika, koji se vezuje za lepe vesti, građani imati povoda da se raduju novim projektima i novim investicijama u narednom periodu.

Čestitke rukovodstvu Gradske opštine Sevojno i svim građanima uputila je i gradonačelnica Užica. Kako je istakla, rukovodstvo grada Užica uz Sevojničane je svakodnevno, kroz brojne aktivnosti koje se realizuju u jedinoj užičkoj gradskoj opštini.

“Podsetiću vas da smo nedavno završili rekonstrukciju zdravstvene ambulante i da je zahvaljujući sredstvima grada i “Vodovoda” izgrađen novi magistralni cevovod. Kada se završe svi planirani radovi, a očekujemo da će to biti oko 1. septembra krenućemo i u asfaltiranje ulice kojom je cevovod prošao. Ovo je sigurno veoma važna investicija i za građane i za privredu Sevojna jer je njome rešen veliki a možda i najveći problem koji su imali u prethodnih par decenija. Nadam se i da ćemo do 1. septembra adaptacijom prostora u Kulturnom centru obezbediti dodatna nedostajuća mesta u vrtiću. To ne znači da ćemo time ugroziti rad Kulturnog centra jer je u pitanju slobodan prostor koji se ne koristi. Naravno i u ovoj godini značajna sredstva opredeljena su za putnu infrastrukturu”, kaže gradonačelnica.

Pored navedenih investicija, kako je istakla gradonačelnica, sa ulaganjima će se nastaviti i u narednom periodu, a u skladu sa potrebama građana Sevojna.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment