Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home MestoUžiceDešavanja Otvoren prvi seoski vrtić na teritoriji grada Užica

Otvoren prvi seoski vrtić na teritoriji grada Užica

by Velimir Popovic
jedna od prostorija u dečijem vrtiću Duga u Karanu

Svečanim presecanjem vrpce i završnom konferencijom projekta „Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan”, otvoren je prvi seoski vrtić na teritoriji grada Užica. U objekat Predškolske ustanove „Duga” čiji je kapacitet 55 mesta, od danas će dolaziti mališani iz Karana, ali i svih sela Lužničke doline, navodi se na sajtu grada Užica.

gradonačelnica Užica preseca vrpcu na svečanom otvaranju prvog seoskog vrtića u Užicu

Uz zahvalnost partnerima iz programa EUPRO plus, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je deci da u ovom vrtiću provedu najlepše trenutke svog detinjstva.

Gradonačelnica grada Užica

Gradonačelnica grada Užica Dr Jelena Raković Radivojević

„Malo je reći da smo danas zaista svi veoma srećni jer smo uspeli da u predviđenom roku završimo realizaciju ovog projekta, koji ima ogroman značaj za meštane Karana i ostalih sela Lužničke doline. Otvorili smo prvi seoski vrtić na području grada Užica i to je ono po čemu ćemo ovaj objekat uvek pamtiti. U vrtiću ’Duga’, ovde u Karanu, moći će da boravi oko 55 mališana, zahvaljujući podršci i finansijskim sredstvima naših partnera iz programa EUPRO plus, kojima se i ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom poverenju. Naravno nadam se da će naša dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta života svih naših građana. Mi kao loklana samouprava nastavljamo dalje sa otvaranjem novih vrtića. Završavamo radove u Kremnima, a uskoro nas očekuje i početak radova u Zlakusi. Tokom naredne godine, nadam se, završićemo i objekat novog vrtića na Carini. Svako dete u Užicu imaće svoje mesto u vrtiću. To smo obećali građanima Užica i to obećanje sigurno ćemo ispuniti”, naglasila je gradonačelnica.

Dečiji vrtić u Karanu

Prema rečima Veselinke Jovanović direktorke Predškolske ustanove Užice već od danas 38 dece, čiji roditelji su već potpisali ugovore boraviće u ovom novom i savremeno opremljenom prostoru.

Direktorka dečijeg vrtića u Karanu daje izjavu za medije

„U ime svih zaposlenih u Predškolskoj ustanovi Užice i u svoje lično ime želela bih da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, pre svega gradu Užicu koji je procenio da je ovom mestu potreban ovakav objekat. Danas deca ulaze u ovaj prostor, njih 46 je trenuto prijavljeno za boravak, roditelji 38 dece već su potpisali ugovore, objekat i vaspitači u potpunosti su spremni. Moram da naglasim i da je ovo jedan od najepših i nasavremenijih vrtića koje smo dobili, opremljen po najsavremnijim stadardima gde će deca imati i mnogo bolje uslove za boravak od dece koja borave u vrtićima u gradu”, rekla je direktorka.

jedna od prostorija u dečijem vrtiću u Karanu

U vrtiću „Duga” sa mališanima će raditi dve medicinske sestre vaspitača i dve vaspitačice, a hrana će se pripremati u samom objektu.

vrtić Duga u Karanu

Trenutno u svim objektima Predškolske ustanove Užice boravi 2134 dece, dok je njih oko 220 na takozvanoj listi čekanja. Sa otvaranjem novog vrtića na Carini, kao i vrtića u Kremnima i Zlakusi i ta lista konačno će biti ukinuta.

Izvor: Glas Zapadne Srbije

Za više informacija pratite ERO RS

You may also like

Leave a Comment