Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

05012013663

Košarkaški klub „ KK Play Off” postoji već dvadeset dve godine  i najstariji je klub sa muškim i ženskim ekipama sa najviše postignutih rezultata. U školi košarke u svim selekcijama ima oko četiri stotine dečaka i devojčica koji vredno treniraju i bave se košarkom. Nakon priprema, odigranih prijateljskih utakmica košarkaši ovog kluba spremni su za početak sezone koja počinje ovog vikenda za seniore i pionire.

Da sistem  funkcioniše dobrim ritmom  pod vođstvom trenera Sretena Đurića potvrđuje i ozbiljan  rad  tokom cele godine. Nakon letnje pauze  u julu već prvog avgusta mladi košarkaši i košarkašice kreću sa treninzima, a nakon toga slede  i  pripreme u košarkaškom kampu u dečjem odmaralištu Golija na Zlatiboru.

—Tu je učestvovalo sto četrdeset  klinaca iz našeg kluba koji su proveli  deset dana na kampu i trenirali dva do tri puta dnevno. Pošto su to deca mi dosta radimo na osnovnoj košarkaškoj obuci i tehnici šuta, dodavanja i driblinga. Takođe radimo i na opštem delu u vezi kondicionih priprema sa starijim godištima— rekao je Đurić.

Što se tiče broja selekcija ovaj klub je rekorder maltene na nivou Srbije i  vrlo malo klubova u Srbiji koji ima toliko selekcija kao KK „Play Off”.

—Jedne godine imali smo trinaest selekcija u takmičenju, počev od prvih timova muških i ženskih pa do najmlađih kategorija pionira. Svakog vikenda je igrano trinaest utakmica i svakog vikenda je preko dvesta klinaca bilo uključeno u neko takmičenje. To je opširan i ozbiljan posao —istako je Đurić.

Seniori KK „Playoff”

Ove godine prvi tim imaće trojicu mladića koji su ponikli i trenirali u ovom klubu,  a i fakultetski su obrazovani. To su Živko Skoković is Sevojna i Nemanja Karaklić oba 1988. godište  koji su u Beogradu  završili farmaciju i vratili se u naš grad i uključili se kao  igrači i treneri u rad svog kluba. Pored njih igraće i  Nemanja Valjarević (1992) i Aleksandar Ristović (1992) koji  studira u Beogradu i  povremeno dolazi da igra utakmice.

—To su jedina četiri igrača koja će ove godine imati učešće u prvom timu, a da nisu juniori. Ostali igrači koji igraju za prvi tim su 1996. godište i oni su mlađi juniori koji igraju i za juniorski i za seniorski tim— naveo je Đurić.

Poznato je da košarku igraju dobri đaci i studenti, tako da posle završetka srednje škole uglavnom oni  odlaze na studije.

—Tu se za njih ne završava košarka, kasnije se neko vrati u Užice,  neko  ne, ali   imamo  i primera da odu u klubove  i dalje  igraju  košarku, jer se ovde radi na amaterskoj bazi tako da kad neko dobije ponudu u drugom  klubu on odlazi i pokušava dalje. Tu smo vrlo uspešni. Bar do sada imali smo trideset do četrdeset dečaka i igrača  koji su igrali ozbiljnu košarku u prvoj ligi.

Početkom septembra  seniorski tim KK „Play Off”  je odigrao dve prijateljske utakmice na kojima su savladali ekipu Zlatibor iz Čajetine sa 70:50 i Čačak basket sa 78:70. Na ovim utakmicama veći deo ekipe činili su i juniori iz užičkog kluba.

—Seniorski tim je predviđen za korak dalje i pokušaj uvođenja juniora u seniorske vode i u neku pravu ozbiljnu košarku. To je način da se ta deca i mi uverimo da ono što smo radili godinama ima smisla, budućnost i perspektivu i oni se kroz te seniorske utamice nameću. Prvi tim, muški i ženski služi za afiramciju mladih igrača bez nekih starijih igrača— naglasio je Đurić.

Ovim putem najavićemo da će se u okviru Druge muške regionalne lige zapad seniorski tim  KK „Play Off” u drugom kolu u subotu, 19. oktobra u  12 časova  u Velikom parku u Užicu  sastati sa KK „Loznica”, pioniri „Play off” 1999. godište, igraće  utakmicu  drugog kola u nedelju, 20. oktobra  u 14:30 časova u sali  fabrike Cvete Dabić sa ekipom KK „Klik” iz Arilja. Mlađi pioniri 2001. godište igraće utakmicu 3. kola u nedelju 20. oktobra  u 11 časova  sa ekipom Rasa iz Prijepolja.

Predrag Marković

Related Posts

Leave a Comment