Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Moguća saradnja norveških i užičkih lekara

Moguća saradnja norveških i užičkih lekara

by Velimir Popovic
lekara

Delegacija norveških lekara je posetila Užice i užičku bolnicu, a cilj njihovog dolaska je, kako je rečeno, moguća saradnja te ustanove i bolnice u Arendalu, gradu u Norveškoj.

Norveški anesteziolozi i anestetičari borave u Užicu, zahvaljujući dr Miodragu Stanojeviću, nekadašnjem načelniku Službe anestezije u užičkoj bolnici, koji već četrnaest godina radi u bolnici u tom gradu u Norveškoj.

Njegove norveške kolege je zanimalo na koji način finckioniše naš zdravstveni sistem, koja vrsta operacija se obavlja u užičkoj bolnici, obučenost zdravstvenih radnika i njihov odnos prema pacijentima.

Oni su prisustvovali radu užičkih lekara u operacionim salama, interesovali se o opremljenosti bolnice i standardima u lečenju pacijenata.

„Ideja je da se uspostavi saradnja užičke i norveške bolnice. Radeći ovde i tamo, video sam da ima mnogo mogućnosti za saradnju. Norveška bolnica može mnogo da pomogne našoj bolnici, kao što pomaže i bolnicama u drugim zemljama”, rekao je dr Miodrag Stanojević.

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica, inače specijalistkinja anesteziologije, pozdravila je goste, navodeći da je iza nas težak period pandemije kovida 19 i istakla da očekuje nove susrete užičkih i norveških lekara.

„Naši zdravstveni radnici su ponosni na to što će za četiri ili pet godina biti rekonstruisana i dograđena Opšta bolnica, odnosno Zdravstveni centar Užice“, kazala je gradonačelnica koja je, do pre dve godine, bila direktorka užičke bolnice, a potom je pozvala goste da posete znamenitosti Užica i okoline.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

 

You may also like

Leave a Comment