Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

NASLOVNA BALKANIKA

Aleksandar Sanja Ilić i Balkanika sinoć su održali veličanstven koncert na Trgu u Užicu kojim je obeležen Dana grada. Iako je kiša pretila i odlagala početak koncerta, ipak kao da je odlučila da za vreme trajanja koncerta stane i omogući publici, da uživa u muzici i stvaralaštvu Balkanike.

IMG_2972

Koncert je počeo numerom Cepaj koja je razdrmala Užičane i najavila zanimljivo, muzičko veče u Užicu. Etno grupa koja u svom repertoaru poseduje i neguje tradicionalne zvuke, duhovnu muziku, ali i specifično izvođenje poznatih numera uz prisustvo velikog broja raznovrsnih pevača i muzičara Užičanima je priredila impresivan muzički spektakl. Bila je to prava muzička hrana ne samo za uši i dušu, već i za oči jer je sve bilo prošarano sjajnimefektima na bini.

IMG_3016

 

Uz sve to kvalitetni muzičari koji su solo deonicama na gitari, bubnjevima, klarinetu, violini, pa i gajdama publiku digli na noge i „naterali” da zaigra i zapeva uz numere Maljčiki, kao i poznatu melodiju iz televizijske serije „Otpisani”. Uz spoj raznovrsnih i mnogobrojnih instrumenata, posebnu draž ovoj grupi uz maestralno vođenje Sanje Ilića, daju i predivni ženski glasovi, kako u solo deonicama, tako i kao prateći vokali u toku numera. Ostaje da se pamti i izvođenje pesme „Plava ptica” koja je na čaroban način spojila sve prisutne u jedno, koji su zajedno uživali u poznatoj numeri.

IMG_3022

Bilo je to veče uživanja u muzici, na način kako to samo Sanja Ilić i Balkanika umeju da prirede.

M. H.

Related Posts

Leave a Comment