Užice, RS
15°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
17°C
20°C
22°C
24°C
25°C
Home MestoUžice Momirović : Rok za sanaciju klizišta u Koštici 150 dana

Momirović : Rok za sanaciju klizišta u Koštici 150 dana

by Velimir Popovic
klizišta

UŽICE-Ministar građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević potpisali su danas ugovor o finansiranju sanacije klizišta u Ulici Svetozara Markovića ,za koju je ovo ministartvo izdvojilo 110 miliona dinara.Radove će izvoditi Jedinstvo iz Sevojna ,a rok za završetak je 150 dana .

Ministar Momirović je, posle potpisivanja ugovora i,stakao da zadatak ovog ministarstva i Vlade Srbije nije samo da gradi auto-puteve,brze pruge i strateške infrastrukturne objekte,već i da rešava probleme koji se ne mogu realizovati zbog nedostatka sredstava u lokalnim zajednicama.

„U naselju Koštica klizište ugožava 30 kuća i porodica,ali i oko 10 000 domaćinstava u smislu vodosnabdevanja,kao i trafostanicu.Zbog toga mi taj problem moramo hitno da rešimo“ ,naglasio je Momirović.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević zahvalila se Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva što su prepoznali probleme Užičana i dali veliku podršku da grad te probleme i rešava.

„Realizacijom ovog projekta rešiće se višedecenijski problem meštana ,koji više neće strahovati za svoje domove i bezbednost“ ,poručila je Raković Radivojević.

Danas je potpisan ugovor i sa izvođačem radova Jedinstvom iz Sevojna.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment