Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

DSC03472

Zahvaljujući Ivanu Milutinoviću, nosiocu crng pojasa — treći Dan u aikidou, Užičani imaju priliku da se rekreiraju vežbajući ovu veštinu u Osnovnoj školi „Dušan Jerković”. Pre tri godine Ivanovi prijatelji i rođaci su odlučili da njegov povratak u Užice i znanje iz ove veštine iskoriste na pravi način.

—Za školicu gde držim treninge uvek kažem da nije moja, već mojih prijatelja koji su se skupili i sve organizovali. Rekli su mi da im pokažem neke pokrete i da im pomognem da vežbajući održavaju kondiciju. U početku smo tokom leta trenirali u Velikom parku, a dolaskom hladnijih dana moji polaznici su se organizovali, pronašli salu i nastavili smo sa treninzima. Mi nismo klub, već društvo koje je odlučilo da trenira i održava kondiciju vežbajući aikido. Nemam nikakvu reklamu, moja reklama je moj trening za koji garantujem da je jako kvalitetan. Tu ima i šale, razonode, ali radimo i sve one vežbe koje preporučuju lekari, kombinujući sa svim tim elemente aikidoa, što ljudima prija i zato dolaze —priča Ivan.

DSC03402

Aikidom se bavi 15 godina, a poslednjih deset radi kao instruktor.

—Počeo sam u Užicu. Slučajno sam prešao na aikido, jer je članarina u karateu postala skuplja i rešio sam da pronađem drugi sport. Otišao sam na aikido, dopalo mi se i godinama sam vežbajući usavršavao tehniku. Za razliku od sadašnjih mališana koji treniraju tenis zbog Novaka, a ne zbog tenisa, fudbal zbog Ronalda, a ne zbog fudbala, ja sam aikido trennirao zbog lepih pokreta, zbog samog aikidoa. Mislim da je to dobra stvar u celoj priči, a opet ne znam koliko pametna u današnje vreme, da deca vežbaju neki sport zbog određene ličnosti, a ne zbog samog sporta.  U Beogradu sam veštinu usavršavao trenirajući u klubu majstora Ljube Vračarevića, a imao sam priliku da vežbam i sa svetskim majstorima borilačkih veština.

DSC03484

Svi koji žele mogu da se jave i pridruže.

—Za sad ima oko 10 do 15 članova. Trudimo se da odradimo sve što je potrebno, ali i da svaki trening bude zanimljiv i koristan. Nemamo dečju grupu, zato što na moju veliku žalost ne mogu da nađem adekvatnu salu sa strunjačama, da to bude pedantno i da neko vodi računa o uslovima kako bi to bilo potrebno. Tako da za sada imamo stariju grupa, ali imam u planu da radim i sa decom—kaže Ivan.

Svi zainteresovani se za treninge mogu informisati kod Ivana Milutinovića na broj telefona  060 6863676.

M. H.

 

 

Related Posts

Leave a Comment