Užice, RS
16°
Углавном облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
15°C
15°C
15°C
14°C
14°C
Home MestoUžice Počela rekonstrukcija parka kod GKC-a

Počela rekonstrukcija parka kod GKC-a

by Velimir Popovic
park

UŽICE – Počeli su radovi na uređenju parka ispred Gradskog kulturnog centra, za koje je iz budžeta grada opredeljeno 13 miliona dinara. Ti radovi, kako je istakao direktor JP “Užice razvoj”, Miloš Milivojević”, trajaće 60 dana, a po završetku ovaj prostor dobiće potpuno drugačiji izgled.

“Radi se rekonstrukcija i uređenje prostora u skladu sa željama i potrebama naših mladih Užičana kojima je ovaj park omiljeno mesto za okupljanje i koji će u budućnosti sigurno biti mesto i za organizaciju zanimljivih kulturnih i zabavnih sadržaja. Takođe, želim da podsetim i da ćemo osim ove javne površine u narednom periodu, opet u skladu sa željama i inicijativama naših sugrađana, na još 14 lokacija u gradu raditi uređenje javnih površina kroz program ” Udružimo se “. Vrlo brzo krenućemo i u rekonstrukciju šetališta na gradskoj plaži sa strane na kojoj se nalazi hidrocentrala”, istakao je Milivojević.

Dodaje da je uređenje svih javnih površina u gradu jedan od važnih poslova jer to su mesta na kojima se Užičani okupljaju, provode svoje slobdno vreme i gde mogu organizovati različite kulturne i druge aktivnosti na otvorenom.

Park ispred Gradskog kulturnog centra još jedna je javna površina za koju je projektnu dokumentaciju izradilo JP ” Užice razvoj”. Koordinator za urbanizam i razvoj, Ruža Penezić, kaže da su svesni devastiranosti ovog prostora uradili projekat namenjen upravo generacijama mladih, učenika i studenata koji gravitiraju u blizini.

“Naravno vodili smo računa i o ostalim sugrađanima koji ovde pronalaze hlad u vrelim letnjim danima. Planirano je dodatno ozelenjavanje prostora i njegovo oplemenjivanje sezonskim cvetnim aranžmanima. Ostale zelene površine će biti zanovljene, a biće postavljene nove klupe i mobilijar u skladu sa savremenim materijalima i trendovima. Glavni pešački tokovi od GKC-a ka crkvi Svetog Đorđa i od Malog parka ka Jokanovića kući će ostati”, rekla je Penezić.

Projektom je predviđeno i postavljanje led rasvete.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment