Užice, RS
17°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
17°C
16°C
16°C
16°C
18°C
Home VestiHronika Radikali Protiv Sistema „Oko Sokolovo“ U Užicu

Radikali Protiv Sistema „Oko Sokolovo“ U Užicu

by Velimir Popovic

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke Užice skreće pažnju javnosti i apeluje na gradsku upravu Grada Užica da je potrebno zaustaviti uvođenje sistema „Oko sokolovo“, imajući u vidu da je ključni saobraćajni problem u gradu nedostatak parking mesta. Grad Užice godinama unazad ima ozbiljnih problema sa nedostatkom parking mesta, posebno u užem gradskom jezgru, a jedan od uzroka je svakako i konfiguracija terena.

Stefan Maksimovic„Veliki broj sadržaja, kao što je odlazak na posao, u školu, trgovinu, obavljanje administrativnih poslova, poseta sportskim manifestacijama i slično, dovodi sugrađane unutar gradskog jezgra, a jasno je da Grad Užice sa postojećim parking prostorom ne može da odgovori na sve zahteve korisnika vozila. Mi srpski radikali smatramo da naš grad nije spreman da uvede sistem „Oko sokolovo“. Zašto? Zato što ovaj sistem u ovom momentu neće stati na put bahatim vozačima, nego će naneti veću štetu i namete građanima”, upozorio je javnost Stefan Maksimović, predsednik Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke Sevojno.

Srpska radikalna stranka smatra da sistem „Oko sokolovo“ ima dosta nedostataka, a da je selektivno kažnjavanje jedan od njih. U skladu sa ovom praksom, fotografije stižu u centralu, gde ih službenik pregleda i po svojoj proceni donosi odluku da li je u pitanju prekršaj ili ne. Lokalna samouprava bi, umesto toga, trebalo da obezbedi minimalan broj parking mesta kako bi se sprečilo nepropisno parkiranje, a to se može obezbediti izgradnjom višespratnih garažnih prostora na mestu postojećih parking prostora.

 

 

 

Izvor: InfoEra

You may also like

Leave a Comment