Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home VestiRegion Putari na Zlatiboru se čitavu noć borili sa snegom. Palo i do 30cm novog snega, svi putevi sada prohodni

Putari na Zlatiboru se čitavu noć borili sa snegom. Palo i do 30cm novog snega, svi putevi sada prohodni

by Velimir Popovic
putari na zlatiboru

(Čajetina) Usled novih snežnih padavina putari na Zlatiboru su čitavu noć proveli na terenu kako bi putne pravce održali prohodnim.

Napadalo je između 10 i 30 cm novog snega, a ono što im je otežavalo posao jeste vejavica i slaba vidljivost prenosi RINA

„Trenutno su svi putevi prohodni, a tokom noći nismo imali toliko kritičnih tačaka da bi morali zabraniti saobraćaj za teretna vozila. Najviše je snega palo na Zlatiboru, tačnije na borovoj glavi, a zatim na prijepoljskoj teritoriji, u Užicu je nešto manje“ rekao je za RINU Alen Mušanović iz JP putevi Užice.

 

On ističe da se putevi prvog i drugog reda redovno se čiste, mehanizacija je non stop na terenu i ono što je bitno da su u svakom trenutku putevi prvog i drugog reda bili konstantno prohodni.

„Trenutno se radi na čišćenju puteva trećeg prioriteta, ali je sve mehanizacija i ljudstvo u maksimalnoj pripravnosti“, dodao je Mušanović.

Putari na Zlatiboru su čitavu noć čistili putne pravce. Trenutno se radi na čišćenju trotoara i podasipanju ulica.

IZVOR: Glas Zapadne Srbije

Za još vesti čitajte ERO

You may also like

Leave a Comment