Užice, RS
32°
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
33°C
32°C
31°C
30°C
28°C
Home Društvo Psihofon – prva besplatna aplikacija za mentlno zdravlje u Srbiji

Psihofon – prva besplatna aplikacija za mentlno zdravlje u Srbiji

by Velimir Popovic
Psihofon

Pre dva dana Psihofon se pojavio na prodavnici Google Play. Prva besplatna aplikacija za unapređenje mentalnog zdravlja namenjena onima koji nemaju mogućnosti da pomoć potraže na drugi način.

Psihofon 4

Tim psihologa iz subotičkog Psihološkog centra ProAktiva razvio je besplantnu aplikaciju za očuvanje mentalnog zdravlja Psihofon. Aplikacija je nastala kao rezultat saradnje na projektu „Code for a Cause 4 – Programeri za građane“ koju je organizovala novosadska IT kompanija VegaIT.

Svakodnevna psihološka praksa pokazuje da stanovnici naše zemlje najčešće potražuju pomoć koja se odnosi na epizode anksioznosti, tuge, lošeg raspoloženja i niskog samovrednovanja. Ukoliko se ove teškoće ne tretiraju adekvatno, svaka od njih može da preraste u ozbiljan psihički problem i može značajno da naruši kvalitet života.

Da bi olakšali prepoznavanje anksioznosti, tuge, lošeg raspoloženje i niskog samovrednovanja i omogućili prvu psihološku pomoć svim građanima, Psihološki centar ProAktiva osmislio je mobilnu aplikaciju Psihofon.

Aplikacija sadrži:

1) listu psihofizičkih znakova (simptoma) na osnovu koje se može utvrditi na kojoj oblasti je najvažnije započeti rad (anksioznost, tuga, stres i nisko samopouzdanje),

2) savete, instrukcije i intervencije za njihovo ublažavanje i prevazilaženje

3) paket vežbi za samoosnaživanje i

4) bazu podataka o organizacijama u Vojvodini koje pružaju usluge vezane za mentalno zdravlje.

Aplikacija je dostupna na Play Store i android telefoni je mogu besplatno preuzeti. U toku je podešavanje preuzimanja aplikacije za Iphone uređaje.
Link za preuzimanje aplikacije: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.psihofonapp

Izvor: Psihološki centar ProAktiva

Za još vesti pratite ERO

#vesti #zdravlje #društvo #nauka

You may also like

Leave a Comment