Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Društvo Psihofon – prva besplatna aplikacija za mentlno zdravlje u Srbiji

Psihofon – prva besplatna aplikacija za mentlno zdravlje u Srbiji

by Velimir Popovic
0 comment

Pre dva dana Psihofon se pojavio na prodavnici Google Play. Prva besplatna aplikacija za unapređenje mentalnog zdravlja namenjena onima koji nemaju mogućnosti da pomoć potraže na drugi način.

Psihofon 4

Tim psihologa iz subotičkog Psihološkog centra ProAktiva razvio je besplantnu aplikaciju za očuvanje mentalnog zdravlja Psihofon. Aplikacija je nastala kao rezultat saradnje na projektu „Code for a Cause 4 – Programeri za građane“ koju je organizovala novosadska IT kompanija VegaIT.

Svakodnevna psihološka praksa pokazuje da stanovnici naše zemlje najčešće potražuju pomoć koja se odnosi na epizode anksioznosti, tuge, lošeg raspoloženja i niskog samovrednovanja. Ukoliko se ove teškoće ne tretiraju adekvatno, svaka od njih može da preraste u ozbiljan psihički problem i može značajno da naruši kvalitet života.

Da bi olakšali prepoznavanje anksioznosti, tuge, lošeg raspoloženje i niskog samovrednovanja i omogućili prvu psihološku pomoć svim građanima, Psihološki centar ProAktiva osmislio je mobilnu aplikaciju Psihofon.

Aplikacija sadrži:

1) listu psihofizičkih znakova (simptoma) na osnovu koje se može utvrditi na kojoj oblasti je najvažnije započeti rad (anksioznost, tuga, stres i nisko samopouzdanje),

2) savete, instrukcije i intervencije za njihovo ublažavanje i prevazilaženje

3) paket vežbi za samoosnaživanje i

4) bazu podataka o organizacijama u Vojvodini koje pružaju usluge vezane za mentalno zdravlje.

Aplikacija je dostupna na Play Store i android telefoni je mogu besplatno preuzeti. U toku je podešavanje preuzimanja aplikacije za Iphone uređaje.
Link za preuzimanje aplikacije: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.psihofonapp

Izvor: Psihološki centar ProAktiva

Za još vesti pratite ERO

#vesti #zdravlje #društvo #nauka

Related Posts

Leave a Comment