Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

Obuke i kursevi su jedan od načina pokretanja razvoja IT sektora na  kojima polaznici imaju mogućnost da upoznaju savremene tehnologije i po završenom kursu dobiju šansu da se zaposle bilo kao freelancer-i ili u nekoj od kompanija koje trenutno posluju u RISC-u, poručuju iz Regionalnog inovativnog startap centra. Početkom novembra i prvi Hakaton, takmičenje mladih programera

U Regionalnom inovacionom startap centru u Krčagovu  5. i 6. novembra biće održan  prvi Hakaton – takmičenje mladih programera za realizaciju softverskog rešenja na zadatu temu. Ovo je još jedna od brojnih aktivnosti koje se od otvaranja do danas sprovode u užičkom RISC-u.

Inače, 23. oktobra, počinje prvi WordPress meetup koji će trajati  do 25. oktobra. Kako kažu u RISC-u, cilj radionice je da se u Užicu oformi zajenica koja bi okupljala sve zaljubljenike u WordPress kao i da se uspostavi saradnja sa drugim WordPress zajednicama širom sveta i Srbije. Radionice će trajati od 12 do 17 časova a broj polaznika je ograničen.

Treba podsetiti da su u Regionalnom inovacionom startap centru u Krčagovu, u toku i obuke koje su počele juče, u utorak, 20. oktobra i za koje je prijavljeno 150 učesnika.

 

Polaznicima su obezbeđeni predavači, radni prostor, računari, pristup Internet-u i bili su u mogućnosti da odaberu jedan ili više kurseva: 2D i 3D dizajn, Razvoj mobilnih aplikacija / React Native, Primena metoda i alata mašinskog učenja,  Web razvoj za apsolutne početnike, Razvijanje video igara za početnike / Unity i Marketing na društvenim mrežama.

U RISC-u ističu da su kursevi, odnosno, obuke, jedan od načina pokretanja razvoja IT sektora na  kojima polaznici imaju mogućnost da upoznaju savremene tehnologije i po završenom kursu dobiju šansu da se zaposle bilo kao freelancer-i ili u nekoj od kompanija koje trenutno posluju u RISC-u.

-Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ doprinosi održivom socio- ekonomskom razvoju i stabilnosti Zlatiborske oblasti, podsticanjem konkurentnih zajednica pogodnih za život, rad i poslovanje, primenom strateškog planiranja, promocijom pogodnog poslovnog okruženja, marketingom teritorije i realizacijom razvojnih inicijativa zajednice. RRA „Zlatibor“ otvorena je i kreativna organizacija koja kontinuirano ohrabruje članove svog tima da preuzimaju odgovornost, prepoznaju neuspeh i uče iz njega. U cilju da se u gradu Užicu i Zlatiborskom regionu podstakne razvoj informatičke industrije RRA je uz podršku grada Užica i Ministarstva za Inovacije osnovala Regionalni inovacioni startap centar (RISC) u Krčagovu u okviru bivše kasarne-ističu u RISC-u.

Izvor: InfoEra

Related Posts

Leave a Comment